Horloges zijn mooie accessoires die je outfit af kunnen maken of je outfit een extra boost geven. Zo heb je horloges in vele kleuren, soorten, maten en zelfs merken. Er zijn veel verschillende soorten merken, te veel om ze op te noemen, maar ik zal er even een paar benoemen. Je hebt Diesel horloges, G-shock horloges, Gucci horloges, Fossil Horloges, Hugo Boss Horloges of Tommy Horloges. Dit is echt maar een hele kleine greep uit alle merken die er zijn voor horloges. Maar hoe check je nou of je merkhorloge echt is? Hier 5 tips

1. Hoe voelt het horloge & hoe ziet het eruit

Wanneer je een duur horloge komt is het natuurlijk een slecht teken wanneer het horloge er slecht afgewerkt uitziet. Daarnaast kan je ook op het gewicht letten, voelt hij bijvoorbeeld heel licht? Weeg het polshorloge en vergelijk het gewicht met het gewicht volgens de fabrikant.

2. Bekijk de achterkant: staan er serienummers op?

Het is altijd goed om de achterkant van het horloge te bekijken om te zien over er serienummers op staan. De meeste merkhorloges bevatten op de achterkant diverse serienummers. Die serienummers, maar ook merklogo’s, staan vaak perfect in het midden.

3. Vergelijk foto’s van de fabrikant met het door jou gekochte horloge.

Hoe duurder het echte merkhorloge is, hoe beter de namaakhorloges vaak zijn. Maar toch is het altijd goed om goed te kijken naar de foto’s van de fabrikant van het horloge en deze te vergelijken met jouw horloge.

4. Controleer de merklogo’s op het horloge:

Wat ook een aanrader is, is om goed te kijken naar het logo van het merk op het horloge. Zien deze er goed uit of valt het op dat hij niet helemaal perfect is? Staan ze niet mooi in het midden? Verdacht!

5. Hoe voelt de horlogeband?

De horlogeband van het horloge kan ook wat verklappen. Zo is het goed om te kijken naar de afwerking en goed te letten op hoe soepel het bandje is. Voelt het te licht aan of is het niet soepel? Dan mag je twijfelen over de echtheid.

Om er zeker van de zijn dat je een echt merkhorloge koopt raad ik je aan om eens een kijkje te nemen op https://www.excluso.nl/.