Online word je aan allerlei verleidingen blootgesteld. Wanneer je ook daadwerkelijk op een koop over wilt gaan, is het belangrijk dat aan al jouw voorwaarden voldaan wordt.

Ja, hartstikke leuk, maar die zekerheid heb je toch nooit? Nee, dat is waar. Echter, je hebt een boel in eigen hand wanneer je online gaat shoppen. Je staart je blind wanneer je slechts naar één webwinkel gaat en daar de producten en prijzen bekijkt. Want wat nou wanneer achteraf blijkt dat je elders een veel betere deal had kunnen krijgen? Dat is me nou balen! En uiteraard is het niet jouw bedoeling dat jou dit overkomt.

Dat geldt voor ons ook. En daarom hebben we enkele handige tips voor je samengesteld die je veel bewuster maken van de mogelijkheden. Nooit meer zomaar ergens op klikken maar heel nauwkeurig een keuze maken door al je opties heel goed tegen elkaar af te wegen. Maar dan moet je natuurlijk wel weten wat die opties zijn!

Daar kom je met groot gemak achter door een prijsvergelijker te gebruiken. Hierdoor kun je heel precies bepalen wat je koopt en welke voorwaarden je aan het specifieke product stelt. Hoe dat precies werkt? Heel simpel. Je hoeft jezelf maar vier vragen te stellen.

Wat wil je (maximaal) kwijt zijn?

Voor de duurdere aankopen is het heel verstandig om dat eerst vast te stellen. Ga naar de categorie waar jouw gewenste aankoop onder valt, maak een specifiek budget beschikbaar en houd je daaraan. Onder die maximumprijs moet jij het product kunnen vinden dat je zoekt. Is dat toch niet het geval? Tja, dan zul je toch dat maximum bedrag ietsje moeten opschroeven. Misschien kom je ook allerlei accessoires tegen die je helemaal (nog) niet nodig hebt. Dan moet ook het minimum bedrag omhoog. Met een beetje schuiven kom je er wel.

Alleen al door je budget af te bakenen houd jij al een beperkter zoekgebied over. En ‘beperkter’, ja, dat is positief. Anders is het alleen maar lastiger om uiteindelijk die keuze te kunnen maken.

Op naar de volgende prangende vraag!

Wat moet ‘ie kunnen?

Digitale apparaten – en elektronische in het algemeen – hebben allerlei functies. De ene is voor jou belangrijker dan de andere. Ook hierop kun je selecteren in de prijsvergelijker. Het aantal opties in jouw filter wordt al met ramp tempo een heel stuk kleiner. Maar we zijn er nog niet!

Wat is je favoriete merk?

Tja, deze zou je optioneel kunnen noemen. Misschien ben jij niet zo merktrouw, maar denk hier toch even over na. Veel Apple producten werken bijvoorbeeld niet met Microsoft Windows en andersom. Hoe compatibel zijn verschillende merken en heb jij daar mee te maken? Dan is het handig om een merk aan te klikken. Sowieso vernauw je je zoekveld ook weer behoorlijk. EN je kunt altijd nog een stapje terug doen om iets anders te proberen.

Met wie ga ik in zee?

Is de keuze eenmaal gemaakt, dan heb je alleen nog een aanbieder nodig die jij vertrouwt én de beste prijs kan leveren. Veel digitale winkels zijn niet meer weg te denken uit onze huidige samenleving. Denk aan CoolBlue, Bol.com, Media Markt, etc. En het is maar net welke ervaringen jij hebt die bepalen met wie je zaken gaat doen. Kom je er niet uit of ken je bepaalde aanbieders niet? Zoek ze dan op in Google en baseer je op ervaringen van anderen.
Heel veel succes met het aankoopproces!

Cookie Consent with Real Cookie Banner