In deze tijd worden we voortdurend omringd door technologische apparaten. En, zoals je waarschijnlijk weet, hebben bijna al deze apparaten een USB-aansluiting nodig om te kunnen functioneren. Tegenwoordig heb je zelfs ook stopcontacten met USB zodat je direct uit de muur je telefoon kan opladen.

Wat is een USB-aansluiting?

Een USB aansluiting, ook bekend als een USB poort, is een fysieke interface die gebruikt wordt om een apparaat – zoals een printer, scanner of digitale camera – aan te sluiten op een computer. Deze verbinding maakt tweerichtingscommunicatie tussen de apparaten mogelijk; dat betekent dat zowel stroom als gegevens kunnen worden overgedragen. 

Waarom heb je een USB-stekker nodig?

Als je ooit hebt geprobeerd je USB-apparaat rechtstreeks in een stopcontact te steken, dan heb je waarschijnlijk al snel gemerkt dat dat niet werkt! Om je apparaat goed te laten functioneren moet het in een werkend USB stopcontact gestoken worden. Echter heb je tegenwoordig wel een nieuwe ontwikkeling: de USB-stopcontacten. Met deze stopcontacten is het wel mogelijk.

 

Voordelen USB-stopcontact

Een stopcontact met USB heeft een aantal handige voordelen:

  • Je kan naast de normale stekker ook nog een USB draadje opladen, waardoor je meer apparaten tegelijk van stroom kan voorzien.
  • Het is lekker compact.
  • Direct uit een stopcontact opladen is vaak sneller als wanneer je een tussenblokje gebruikt.
  • Het is erg handig op plekken waar je meerdere apparaten wilt opladen, denk hierbij aan je telefoon, tablet en laptop.

 

Cookie Consent with Real Cookie Banner