Internetproviders bieden niet alleen internet aan, maar ook TV en (mobiele) telefonie. Lekker makkelijk voor de klant, alles onder één dak, zo zeggen zij. En dat vinden velen van ons ook, getuigt het aantal abonnementen dat op deze manier wordt afgesloten. Maar wat zijn nu precies de voordelen om je abonnementen zoveel mogelijk bij dezelfde provider af te sluiten? En met welke nadelen moet je rekening houden?

Reden om het wel te doen: lagere kosten

Ga je je provider vergelijken met anderen, dan zie je één ding meteen: hoe meer diensten je bij dezelfde partij onderbrengt, hoe meer korting je vaak krijgt. En ook als je bij je huidige internetprovider wil blijven, zal je zien dat het heel aantrekkelijk kan zijn om ook je telefonie en televisie hiernaar over te hevelen. In sommige gevallen blijft je maandbedrag bijna gelijk, maar krijg je hier wel veel meer diensten voor.

Een goede reden om te overwegen om voor al dit soort diensten slechts bij één partij een contract af te sluiten. Je wordt er financieel meestal goed voor beloond, en dan hebben we het niet over een paar euro per jaar. Nee, soms komt het neer op bijna een tientje per maand. En dat is lekker meegenomen, toch? Overigens scheelt het nog meer als je er vervolgens voor zorgt dat niet één mobiel abonnement, maar ook al die van je huisgenoten bij dezelfde partij komen. De kortingen die je dan krijgt, of de extraatjes waar je zonder kosten gebruik van mag maken, kunnen dan nog veel verder oplopen.

Om in je achterhoofd te houden: makkelijk is niet altijd voordelig 

Hoewel je van veel kortingen kunt profiteren wanneer je met al je diensten bij één provider zit is het alsnog verstandig om goed te onderzoeken of je wel écht het voordeligst uit bent. Veel providers beloven (gratis) extraatjes waardoor het een goede deal lijkt, terwijl je misschien voor dat ene extraatje juist bij een andere provider betere tarieven hebt in een ander pakket. 

In veel gevallen kiezen mensen er ook voor om uit gewoonte bij één provider te blijven of omdat het makkelijker lijkt. Ook in dit geval geldt: blijf goed je telefonie, televisie en internet vergelijken zodat je zeker weet dat je geen geld misloopt. Tegenwoordig is (online) overstappen erg gemakkelijk en loont het zeker om hier even energie in te steken.