Met de komst van Bitcoin in 2009 heeft cryptocurrency zijn populariteit gewonnen over heel de wereld. Wanneer je wilt investeren in de cryptomarkt, dan kun je haast niet om Bitcoin heen. Toch zijn er veel andere interessante crypto’s in omloop. Alle cryptomunten die geen Bitcoin zijn, vallen onder de naam ‘altcoin’. Deze munten kunnen erg verschillen van elkaar. In dit artikel willen we je meer vertellen over twee bekende alternatieve cryptomunten: Ripple en Cardano. We laten je zien waarom deze munten opgericht zijn, hoe de koers eruitziet en wat de verschillen zijn tussen deze crypto’s.

Wat is het doel van Ripple en Cardano?

“Blockchain is de technologie, Bitcoin is slechts de eerste mainstream manifestatie van zijn potentieel”. Dit zei Marc Kenigsberg, een bekende blockchain aanhanger. Inmiddels is het bekend dat er meer dan duizenden cryptocurrencies in de wereld zijn. Bitcoin mocht dan wel de eerste stap gezet hebben op de blockchain-markt, er zijn nu tal van andere munten en systemen bij deze techniek aangesloten. Ripple en Cardano zijn beide cryptocurrency blockchain-platform die concurrenten zijn van elkaar. Het doel van Ripple is om snelle en goedkope betalingen mogelijk te maken. Cardano is opgericht voor het uitvoeren van financiële applicaties wereldwijd voor een grote diversiteit aan consumenten.

Hoe ziet de koers van Ripple eruit?

Ripple (XRP) bestaat sinds 2012 en is opgericht door Ripple Labs in Amerika. Ripple is één van de meest populaire cryptocurrencies onder beleggers en traders. De Ripple koers is erg volatiel. Dit betekent dat de koersontwikkeling van Ripple erg bewegelijk is. Hierdoor is het handelen in Ripple kansrijk, maar ook risicovol. Via onze website kun je de geschiedenis van de Ripple koers zien. Zo kun je zien wanneer de koers het hoogste geweest is. In de live grafiek kun je ook zien wat de actuele koers is van Ripple in euro. 

Hoe ziet de koers van Cardano eruit?

Cardano (ADA) is een blockchain-platform dat is gestart in 2015 en werd gelanceerd in 2017. Het is dus een stuk nieuwer dan de andere bekende altcoins. Desondanks heeft deze crypto zichzelf al meerdere malen bewezen. In 2017 steeg de Cardano koers enorm, waardoor het van $0,02 naar bijna $1,00 ging. Na deze stijging is de ADA koers weer gedaald, maar sinds 2020 stijgt de koers ook weer gestaag. Net als van de Ripple koers kan ook van de Cardano koers gezegd worden dat deze erg volatiel is. Timing is hierbij belangrijk. 

Wat is het verschil tussen Ripple en Cardano?

Ripple en Cardano werken beide met verschillende processen, maar zijn ook allebei op hun eigen manier nuttig. De prijzen van Ripple veranderen door deflatie. Dit betekent dat wanneer de prijzen van goederen dalen, er een grotere koopkracht optreedt. De prijzen van Cardano zijn op basis van de marktvraag en de marktomstandigheden. Hierin lijkt Cardano meer op andere cryptocurrencies. Daarnaast is er ook nog een verschil in het minen. Cardano kun je namelijk minen doormiddel van staking, maar dit kan niet bij Ripple. Ripple gebruikt namelijk een systeem waarbij de makers van de valuta tokens vrijgeven aan andere banken. Geen enkele andere deelnemer kan de tokens minen.

Cookie Consent with Real Cookie Banner