Heb je last van haaruitval om wat voor reden dan ook? Dan is een haartransplantatie wellicht een goede stap voor jou. Dit kan er namelijk voor zorgen dat je een volle bos met haar terugkrijgt. Zit je er over na te denken maar weet je niet goed of je de stap echt moet gaan zetten? Lees hier alles over een haartransplantatie en hoe het werkt.

Haaruitval

Het verliezen van haren kan het gevolg zijn van verschillende dingen. Zo kan het erfelijk zijn, en is er geen ontkomen aan. Vooral mannen hebben hier last van en zullen hier de eerste verschijnselen van hebben tussen de 25 en 40 jaar. Ongeveer 45% van de mannen krijgt in zijn leven te maken met haaruitval. Vrouwen hebben ook wel eens van haaruitval op deze manier, maar hier merken zij pas wat van rond de overgang. Een haartransplantatie is bij vrouwen ook lastiger te realiseren dan bij mannen. Dit doordat het patroon van de haaruitval minder goed te voorspellen is bij vrouwen.

Ook kan haaruitval komen door een externe factor. Denk bijvoorbeeld aan een groot litteken of brandwond op de hoofdhuid. Ook spanning die op het haar staat en infecties in het lichaam kunnen haaruitval als gevolg hebben. Verder zijn er ziektes die leiden tot haaruitval.

Behandeling

Haaruitval is zeker bij mannen goed te behandelen. Zo zijn een kruin die groter wordt of groter wordende inhammen bij de man goede redenen om een haartransplantatie te laten doen. Een haarlijn transplantatie wordt vaak gedaan. Er is wel voldoende donorhaar nodig, en deze moeten van goede kwaliteit zijn. Deze moeten van het eigen hoofd komen. Dit kan vaak al snel en makkelijk bepaald worden.

Bij een haartransplantatie nemen ze haarzakjes van een donorgebied, meestal is dit de achterkant van het hoofd. Deze herverdelen ze dan over het gebied waar meer haar wordt gewenst. Dit is een goede manier, omdat de haren van de achterkant van het hoofd niet beschikken over het hormoon dat ervoor zorgt dat het haar uitvalt. Deze ingreep zal de haaruitval bij mannen stoppen.

Misschien klinkt het heel naar, het verplaatsen van haarzakjes op de hoofdhuid. Echter is een haartransplantatie helemaal niet pijnlijk. Er wordt plaatselijke verdoving gegeven en dit zorgt ervoor dat je niks gaat voelen van de ingreep. Een behandeling duurt zo’n vijf tot acht uur. Pijn doet het niet, maar sommigen ervaren het als oncomfortabel om zo lang stil te liggen. Echter voelt het voor anderen juist als iets om tot rust te komen. Je hoeft je hier niet druk over te maken dus!

Cookie Consent with Real Cookie Banner