Het maakt niet uit waar u komt, u komt het tegenwoordig overal tegen: groene energie. Maar vele mensen weten vaak nog niet wat het inhoudt en waarom het zo belangrijk is om groene energie te gebruiken. Groene energie wordt tegenwoordig steeds vaker gebruikt om de energie uit fossiele brandstoffen te vervangen. Maar hoe wordt groene energie opgewekt?

Groene energie ziet u overal

Op elke plek waar u komt ziet u groene energie. Bij parkeerplaatsen, voetbalverenigingen, snelwegen en huizen zijn de palen om uw elektrische auto op te laden niet meer weg te denken. Maar waarom is groene energie zo belangrijk? Het gebruik van groene energie is zeer belangrijk voor het behoud van onze aarde. Dit komt doordat iedereen afhankelijk is van fossiele brandstoffen, zoals olie, gas en kolen. Het gebruik van fossiele brandstof is schadelijk voor het milieu, aangezien er veel koolstofdioxide vrijkomt bij de verbranding. Het zelf opwekken van energie en het gebruik van groene energie is voordeliger en minder schadelijk voor het milieu.

Het opwekken van groene energie kan op verschillende manier en de meeste manieren zijn al wel bekend. Het opwekken van groene energie kan onder andere door het gebruik van zonnepanelen, maar ook door bijvoorbeeld windenergie of waterenergie. De energie die vrijkomt uit het water of door de wind, wordt gebruikt om energie mee op te wekken en te gebruiken voor huishoudens.

Zonnepanelen

Op dit moment wordt het grootste deel van de groene energie gewonnen door het gebruik van zonnepanelen. Dit komt doordat zonnepanelen bijna op elk huis geplaatst kunnen worden. Tegenwoordig kiezen bedrijven steeds vaker voor een veldopstelling van zonnepalen, want een veld is groter dan de oppervlakte van een dak. Op deze manier kan er meer energie worden opgevangen.

Warmtepomp

U kunt er ook voor kiezen om een warmtepomp aan te schaffen, aangezien een warmtepomp een goed alternatief is voor de traditionele verwarmingsketel. Een warmtepomp geeft u een flinke besparing op de energiekosten en het levert u groene energie. De overheid probeert de aanschaf van een warmtepomp aantrekkelijker te maken. Tot 2021 geeft de overheid namelijk subsidie om deze duurzame oplossing te stimuleren, in de hoop dat u en andere huishoudens overstappen van een traditionele verwarmingsketel naar een warmtepomp.

U kiest toch ook voor groene energie?

Groene energie komt steeds meer in opkomst door bijvoorbeeld het gebruik van zonnepanelen of een warmtepomp. Steeds meer huishoudens kiezen ervoor om in hun huis gebruik te maken van duurzame energie en kiezen dus voor zonnepanelen en een warmtepomp. U wilt toch niet als één van de laatste huishoudens achterblijven op het gebied van groene energie? Neem dan snel contact op met Energie Control, dat onder andere gespecialiseerd is in energiekostenbesparing. Samen wordt er gekeken naar een passende oplossing op het gebied van groene energie.