Een van de bijzonderheden van een reis buiten Europa is de niet-westerse bevolking. Niets is zo leuk als hen te leren kennen, tips te ontvangen voor jouw reis en meer te leren over het land. Want wie weet er nu meer van het land dan de lokale bevolking. Toch is het soms lastig om in contact te komen met deze mensen, vanwege een taalbarrière of omdat je simpelweg niet weet waar je ze tegen kunt komen. Wij geven jouw drie tips om sneller in contact te komen met de lokale bevolking tijdens jouw reis.

Neem de bus in plaats van de taxi

Locals reizen uiteraard met de bus, trein of metro. Toeristen nemen vaak de taxi, maar als je contact wilt met de lokale bevolking, kun je dit beter niet doen. Neem de bus en knoop een gesprek aan met een van de locals. Grote kans dat ze jou graag bijpraten over hun omgeving. Twee vliegen in een klap, goedkoper reizen met de bus en gratis tips van inwoners. Wat wil je nog meer?

Vermijd de toeristische restaurants

Je vindt de lokale bevolking niet in de restaurants waar veel toeristen komen. Ga daarom op zoek naar de lokale restaurantjes. Hier eet je vaak bijzondere gerechten uit de streek en je kunt makkelijk aanschuiven bij andere locals die er zitten te eten. Grote kans op bijzondere gesprekken en handige tips voor het vervolg van jouw reis.

Slaap in Homestays

Tijdens een Homestay verblijf je bij de lokale bevolking. Je komt in een ander gezin terecht en leert veel over eetgewoontes, werkzaamheden, de taal en gewoontes in het land. De meeste inwoners spreken, afhankelijk van de plek, geen Engels, dus 9 van de 10 keer pik je de moedertaal van jouw gezin razendsnel op. In een Homestay heb je gewoon een eigen kamer, dus je hoeft niet bang te zijn voor gebrek aan privacy. Dichter bij de lokale bevolking kun je eigenlijk niet komen.