Je doet dingen die je normaal niet zo snel zult doen, je ontmoet nieuwe mensen, maakt nieuwe vrienden en jij bent ‘in charge’ van je eigen avontuur. Niets is fijner dan je koffer pakken en het avontuur tegemoet treden. Bijna iedereen heeft tegenwoordig een camera op zak, en met de komst van de sociale media maakt zowat iedereen foto’s en video’s van zijn reizen. Maar hoe leg je die herinneringen nou écht origineel vast? Hier zijn drie ideeën om je op weg te helpen.

Souvenirs verzamelen

Of het nu een sleutelhanger uit Rome is of een schilderij uit Thailand, een souvenir kan helpen je terug te nemen naar een bijzondere plaats en tijd. Sluit je ogen en geniet opnieuw van dit prachtige avontuur! Natuurlijk zijn niet alle souvenirs gelijk. De beste zijn die, die een persoonlijke betekenis hebben en die je trots in je huis kunt ophangen. Een goedkoop, plastic souvenir zal waarschijnlijk ergens in een la belanden en uiteindelijk worden weggegooid. Zoek dus bij je keuze van souvenirs naar voorwerpen die uniek én tijdloos zijn. Zo kun je er zeker van zijn dat je reisherinneringen nog jaren gekoesterd zullen worden. Heb je een uniek exemplaar mogen verzamelen? Maak er dan een foto van en geef deze als foto op glas aan je reismaatje!

Reis online vastleggen

In het tijdperk waarin we nu leven is het zó gemakkelijk om al je avonturen online te documenteren. Of je nu foto’s van je vakantie op Facebook zet of tweet over je laatste zakenreis, het delen van je reiservaringen met vrienden en volgers is nog nooit zo gemakkelijk geweest. En wist je dat je ook diverse websites hebt waarop je al je reisverhalen eenvoudig kunt vastleggen? Zo kun je een account aanmaken, wekelijks je verhaal schrijven en jouw vrienden en/of familie krijgen automatisch een update in hun mailbox. Easy-Peasy! Met al deze gebundelde avonturen kun je ook met één klik op de knop een verjaardagskalender maken. Je hebt immers al je hoogtepunten al op ‘n rijtje!

Een dagboek bijhouden

Een veilige manier om al je hersenspinsels de vrije loop te laten! En natuurlijk een geweldige manier om al je ervaringen te blijven herinneren. Om te beginnen kan het een mooie manier zijn om je ervaringen te documenteren en over je avonturen na te denken. Een dagboek kan je ook helpen om details te onthouden die je anders misschien zou vergeten, en het kan een leuke manier zijn om je reizen met vrienden en familie te delen. Bovendien kan een dagboek dienen als een persoonlijk verslag van je groei en ontwikkeling tijdens je reizen. Wat je reden ook is om een dagboek bij te houden, het kan een fijn hulpmiddel zijn om de herinneringen aan je reis te bewaren. Veel reisplezier!

Cookie Consent with Real Cookie Banner