Heb je last van vervelende rugklachten die je dagelijkse activiteiten belemmeren? Ben je op zoek naar een effectieve oplossing om van die pijn af te komen? Dan is het tijd om kennis te maken met dry needling. In deze blog gaan we dieper in op wat dry needling precies inhoudt, hoe het werkt en wat de voordelen zijn bij het verlichten van rugklachten.

Wat is dry needling?

Dry needling is een moderne behandelmethode die gericht is op het verlichten van spierpijn en -spanning door middel van het inbrengen van dunne naalden in triggerpoints.

Hoe werkt dry needling?

Bij dry needling wordt een naald direct in het triggerpoint gestoken, wat leidt tot een reflexmatige ontspanning van de spier.

De voordelen van dry needling bij rugklachten

  • Snelle verlichting: Dry needling kan snel verlichting bieden van rugklachten door rechtstreeks de triggerpoints aan te pakken.
  • Langdurige resultaten: Veel mensen ervaren langdurige verlichting na een serie behandelingen.
  • Verbeterde bewegingsvrijheid: Door het verminderen van spierspanning kan dry needling de bewegingsvrijheid in de rug verbeteren.

Is dry needling geschikt voor jou?

Dry needling kan effectief zijn voor verschillende soorten rugklachten, zoals spierspanning, lage rugpijn en hernia. Het is echter belangrijk om advies in te winnen bij een gekwalificeerde fysiotherapeut om te bepalen of deze behandeling geschikt is voor jouw specifieke situatie.

Dry needling behandeling in Doetinchem

Als je in de omgeving van Doetinchem woont en geïnteresseerd bent in dry needling, dan kun je overwegen om Fysio Engelaar te bezoeken. Deze praktijk biedt professionele dry needling behandelingen onder begeleiding van ervaren fysiotherapeuten.

Mogelijke bijwerkingen bij een dry needling behandeling

Hoewel dry needling over het algemeen als veilig wordt beschouwd, zijn er enkele mogelijke bijwerkingen waar je rekening mee moet houden. Direct na de behandeling kun je last krijgen van milde bijwerkingen zoals lichte bloedingen, blauwe plekken, of tijdelijke stijfheid van de behandelde spieren. Sommige mensen ervaren ook kortstondige vermoeidheid of een lichte duizeligheid. Deze bijwerkingen zijn meestal van voorbijgaande aard en verdwijnen binnen enkele dagen. Het is echter altijd belangrijk om eventuele bijwerkingen te bespreken met je fysiotherapeut en om advies in te winnen als je je zorgen maakt.

Laat je adviseren door een professional over dry needling bij rugklachten

Als je last hebt van rugklachten en op zoek bent naar een effectieve behandeling, overweeg dan zeker dry needling. Met snelle verlichting, langdurige resultaten en verbeterde bewegingsvrijheid kan het een waardevolle aanvulling zijn op je behandelplan. Neem contact op met een professional om te zien of dry needling geschikt is voor jou.

Cookie Consent with Real Cookie Banner