Is het zo dat iedereen een haartransplantatie behandeling kan ondergaan? Dit is een vraag die in menig haar kliniek dagelijks de revue passeert. Een vraag waar door veel specialisten hetzelfde op geantwoord wordt: in de meest gevallen is een haartransplantatie inderdaad mogelijk. 

Voor een haartransplantatie behandeling is het zaak dat je nog haartjes op jouw hoofd hebt. Als baby heb je ongeveer 1000 haren per vierkante centimeter; dit aandeel daalt door de jaren heen fors. Na pakweg 25 jaar heb je nog ongeveer 600 haren per vierkante centimeter. Ook als je ouder begint te worden, heb je dus altijd nog wel ergens haartjes op jouw hoofd zitten. Die haartjes zijn nodig om een haartransplantatie behandeling te kunnen ondergaan.

Voor wie is een haartransplantatie niet mogelijk?

In slechts enkele gevallen is een haartransplantatie niet mogelijk. Dit is bijvoorbeeld het geval als je nog behoorlijk jong bent. Hier bestaat geen ‘vaste richtlijn’ voor. Nee, het is zaak dat een specialist kritisch naar jouw situatie en leeftijd kijkt. Alleen op basis van de beoordelingen van een specialist kun je op jonge leeftijd de juiste keuze maken.  

Ook als je onrealistische verwachtingen hebt, is een haartransplantatie niet aan te raden. Je moet bijvoorbeeld niet verwachten dat je binnen drie weken een volle haardos hebt. Of dat de haardos terugkomt waar je vroeger zo van genoot. Het klopt dat je een mooie haardos van een haartransplantatie gaat krijgen, maar deze haardos wordt nooit zó vol als je vroeger had.

Voor zowel mannen als vrouwen geschikt

Wist je dat een haartransplantatie behandeling voor zowel mannen als voor vrouwen geschikt is? Uit de cijfers blijkt dat met name mannen voor deze behandeling kiezen. Als je als vrouw zijnde bijvoorbeeld iets aan jouw haargrens/haarlijn wilt doen, is dat echter ook mogelijk.

Een haartransplantatie voor vrouwen is echter niet te vergelijken met een haartransplantatie voor mannen. Bij een vrouw komt het immers nagenoeg nooit voor dat de gehele hoofdhuid kaal is. Bij een man is die kans echter wel vrij groot; dat is één van de belangrijkste verschillen tussen de verschillende behandelingen.

Ongeacht of je man of vrouw bent, moet je je goed laten informeren. Laat je informeren door een specialist en verdiep je in alle mogelijkheden. Tijdens een intakegesprek hoor je vervolgens of het mogelijk is om een haartransplantatie uit te voeren. Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, is dit in de meeste gevallen ‘gewoon’ mogelijk.

Cookie Consent with Real Cookie Banner