Hoe zit het thuis met jouw internetpakket? Heb je een los internetpakket of heb je een pakket met alles in 1? Met een alles in 1 pakket bedoelen we een pakket met internet, tv en vaste telefonie. Heb je dit pakket al langere tijd niet gewijzigd? Dan zou het zomaar eens zo kunnen zijn dat je maandelijks flink meer betaald dan nodig is.

Door de jaren heen hebben alle providers hun tarieven jaarlijks verhoogd. Zonder dat je er erg in hebt ben je al heel wat euro’s meer gaan betalen per maand. Op jaarbasis een flinke verhoging als je dat allemaal bij elkaar optelt.

En gebruik je jouw abonnement nog net zo als een paar jaar geleden? Of staat die vaste telefoon inmiddels stof te vangen en bel je vooral met jouw mobiele telefoon met onbeperkte belminuten? En heb je ooit dure extra zenderpakketten afgesloten die je nu niet meer kijkt maar nog wel betaald? Grote kans dat je nu ook veel meer kijkt naar Netflix, Videoland, Amazon Prime, Disney Plus of een andere betaalde streamingsdienst waar je naar kunt kijken als het jou uitkomt. Oftewel, tijd om jouw alles in 1 pakket eens onder de loep te nemen.

Wees kritisch in wat je nodig hebt. Dat kan betekenen: een ‘kleiner’ en goedkoper pakket, maar dat kan ook betekenen een ander pakket met bijvoorbeeld een hogere internetsnelheid voor dezelfde prijs. Het gaat erom dat hetgeen je gebruikt weer matched met wat je maandelijks ook betaald en ervoor over hebt. Mogelijk heeft gezinsuitbreiding en thuis werken er nu wel voor gezorgd dat je een veel hogere internetsnelheid nodig hebt. Heerlijk toch als die verbinding niet meer hapert en je collega’s je goed kunnen volgen tijdens een videocall?

Overstappen is eenvoudig en online te regelen. De providers hebben tegenwoordig allemaal een overstapservice zodat je geen dag zonder internet zit, je oude abonnement voor je wordt opgezegd en er ook een monteur langskomt om de boel te installeren. Dat is wel zo makkelijk en snel.

Overstappen in november is aantrekkelijk

Overweeg je een overstap te maken en heb je niet per se haast? Of wil je een nieuw abonnement afsluiten voor jouw nieuwe woning waar je binnenkort intrekt? Houdt dan de maand november in de gaten. En dan met name het einde van deze maand. In november is het namelijk Black Friday. De periode rondom Black Friday zorgt voor hele interessante en exclusieve deals, en sinds een aantal jaar ook bij internetproviders. De deals zijn erg scherp en kunnen je echt flink veel geld besparen. Heb je dus niet per se haast en is het bijna (eind) november, durf dan nog even te wachten en pak die extra korting.