Volgens motorrijders geeft je niets zo’n gevoel zoals lekker toeren op de weg. Dat betekent dat het heel wat waard is. Maar natuurlijk kost zo’n hobby ook wat geld. Zo zijn er kosten bij motorrijden waar je niet op wilt besparen. Je wilt natuurlijk zo comfortabel mogelijk rijden. Het beste is om rekening te houden met 90% van je beschikbare budget uit te geven aan de motor en 10% houd je over voor extra’s, zoals bijvoorbeeld motoronderdelen. Vergeet ook niet naast eenmalige kosten maandelijkse kosten voor het onderhoud van je motor.

Het behalen van je motorrijbewijs

Eerst moet er theorie worden geleerd en een theorie-examen worden gedaan. Ook moet je lessen en twee praktijkexamens doen. Het eerste praktijkexamen heet de AVB voor voertuigbeheersing en het tweede praktijkexamen de AVD voor alle vaardigheden in verkeer. Hoeveel je dat precies gaat kosten is afhankelijk van hoeveel ervaring je hebt. Heb je in je jonge jaren veel met een scooter of brommer gereden, dan heb je al wat ervaring en is het mogelijk om de praktijkexamens sneller te halen. Het beste is om rekening te houden met 1.000 – 2.000 euro.

Het aanschaffen van een motor

Veel mensen besteden zo rond de 10.000 euro aan een gloednieuwe motor. Heb je interesse om een motor te kopen van een bekend merk, dan ben je al snel minimaal 7.000 euro kwijt. Dit bedrag kan echter oplopen tot maar liefst 30.000 euro. Deze dure motorvoertuigen hebben vanzelfsprekend alle toeters en bellen en je krijgt het beste van het beste. Er bestaan nog veel duurdere motoren, maar dan kom je bij de sportmotoren. Heb je niet veel geld te besteden, dan kun je een tweedehands motor aanschaffen. Wel moet je dan rekening houden dat je meer onderhoud hebt. Het kiezen voor tweedehands motoronderdelen kan je een flinke besparing op het onderhoud opleveren. Vind geschikte gebruikte motoronderdelen op Baboon.eu en monteer ze zelf op je motor.

De veiligheid, kleding en accessoires bij het gebruik van een motor

Een kwalitatief goede helm is belangrijk. Niet alleen voor goed zicht en veiligheid, maar ook dat je het de hele tijd op je hoofd hebt tijdens het rijden. Ook is goede motorkleding van belang, want het beschermt je lichaam. Reken voor alles zo’n 1.000 – 2.000 euro. Denk ook bij een motor aan accessoires. Reken voor accessoires, zoals bijvoorbeeld een motorhoes of ART 4 slot, zo’n 500 – 1.000 euro.

Cookie Consent with Real Cookie Banner