Voor wie is private banking?

In Nederland zijn er mensen die maandelijks op een houtje moeten bijten, maar er zijn ook ontzettend vermogende mensen. Behoor jij tot deze laatste categorie? Dan ben je mogelijk al financieel onafhankelijk. Dat is lekker, want je hoeft je in dat geval geen zorgen (meer) te maken over jouw toekomst. Toch brengt een groot vermogen verplichtingen met zich mee. Zo krijg je bijvoorbeeld te maken met allerlei kosten. Om ervoor te zorgen dat alles rond jouw vermogen goed geregeld is, kan je kiezen voor private banking. Maar voor wie is dit eigenlijk bedoeld? In onderstaande tekst geven wij jou antwoord op deze vraag.

Een dienst voor vermogende mensen

Private banking is een dienst die door sommige banken en vermogensbeheerders aangeboden wordt. Het is echter niet zo dat iedere Nederlander hier ook gebruik van kan maken. Nee, want private banking – ook wel wealth management genoemd – richt zich namelijk alleen op de Nederlanders met een groot besteedbaar vermogen. Nu vraag jij je vast en zeker af wanneer er sprake is van een groot vermogen. Dat verschilt per aanbieder van private banking. Bij de ene partij heb je genoeg aan een besteedbaar vermogen van 250.000 euro, terwijl je elders minimaal 1 miljoen euro besteedbaar vermogen moet hebben.

Wat is private banking?

Beschik je over een groot vermogen? Dan kan het interessant zijn om voor private banking te kiezen. Het is echter aannemelijk dat je niet weet wat deze term precies inhoudt. Daarom lichten we dit hier eerst kort toe. In principe is het een dienst van een bank of vermogensbeheerder voor mensen met een groot besteedbaar vermogen. Wanneer je hiervoor kiest, laat je jouw vermogen beheren door een specialist van de bank of vermogensbeheerder. Hij zorgt ervoor dat je niet onnodig veel kosten maakt. Daarnaast biedt het kansen wanneer je jouw vermogen laat beheren door een professional. Zo belegt hij jouw geld bijvoorbeeld. In veel gevallen zorgt deze manier van bankieren ervoor dat je alleen nog maar meer vermogen opbouwt. En bovendien maak je niet langer onnodige kosten.

Aan de slag met private banking

Na het lezen van bovenstaande tekst ben je mogelijk enthousiast geworden over private banking. Wil je er zelf ook mee beginnen? Dan is het eerst zaak een geschikte partij te vinden om jouw vermogen aan toe te vertrouwen. Je kunt hiervoor bij verschillende banken en vermogensbeheerders terecht. Zo biedt ABN AMRO private banking aan. Wanneer je jouw vermogen wilt laten beheren door deze partij, moet je minimaal 500.000 euro besteedbaar vermogen hebben. Indien dit het geval is en je voor ABN AMRO kiest, krijg je binnen de kortste keren een private banker toegewezen. Deze gaat meteen aan de slag met jouw vermogen. Zodoende weet je zeker dat jouw geld snel in goede handen is.

Cookie Consent with Real Cookie Banner