Dat je op je spaarrekening momenteel nauwelijks rente ontvangt, dat is bij vrijwel iedereen wel bekend. Er zijn zelfs banken die boven bepaalde bedragen al negatieve rente heffen, zodat het je zelfs geld kost om je spaargeld op de bank te hebben staan. Is dit een gegeven dat je moet accepteren, of zijn er ook manieren waarop je je spaargeld wél meer waard kan laten worden?

Zegeltjes sparen bij de supermarkt

Het klinkt misschien wat kneuterig, maar een hele goede manier om jezelf toch wat rente cadeau te doen is door koopzegels te sparen bij een supermarkt. Dat kan in sommige gevallen al digitaal, zodat je niet hoeft te gaan zitten plakken en is volledig risicoloos. Je steekt er geen geld in, tenslotte, met het risico je inbreng kwijt te raken. Alleen als een supermarktketen failliet zou raken loop je dit risico.

Het voordeel is dat sparen op deze manier heel gemakkelijk gaat. Je legt iedere keer als je boodschappen doet feitelijk een paar euro in, en ontvangt er een vastgestelde rente voor terug. Verwacht geen monsterwinsten, maar een euro extra op iedere 25 euro die je inlegt is een stuk meer dan de meeste banken je momenteel kunnen bieden.

Aan de slag met Bitcoin

Wie snel veel geld wil verdienen, die moet aan de slag met de Bitcoin koers. Althans, zo lijkt het, als je de nieuwsberichten volgt. Het is inderdaad waar dat er met handelen en investeren in deze digitale munt, net als bij veel van zijn concurrenten zoals bijvoorbeeld de Dash, een kans is om mooie winsten te behalen. De markt is nog jong en volop in beweging, en iedereen weet dat bewegende koersen kansen met zich meebrengen. Heb je geld over, dan kan het dus een prima keuze zijn om eens aan cryptocurrency te denken. Houd in je achterhoofd wel dat het niet risicoloos is, en je geen garantie hebt dat je er net als al die mensen die hun verhaal in de krant vertellen rijk van wordt. De kans is er, de garantie niet. Aan jou de keuze.

Investeren in vastgoed

Een andere manier om rendement te behalen met geld dat langere tijd weg kan worden gezet, is investeren in vastgoed. Een beproefd recept, want de prijzen hiervan vertonen al vele jaren een aardig stijgende lijn. Investeren in vastgoed kan op verschillende manieren. Misschien maak je al simpelweg flinke winst met het huis waarin je woont. Of heb je een vakantiehuisje gekocht zelf in te verblijven en wanneer de prijzen stijgen weer te verkopen. Natuurlijk kun je ook investeren in vastgoed waar anderen hun tijd in gaan doorbrengen. Vakantiehuizen zijn ook op deze manier bijzonder populair en leveren vaak een mooi rendement op. Ook hier geldt echter: garanties zijn er nooit.

Cookie Consent with Real Cookie Banner