Gouda is één van de middelgrote steden in het Groene Hart. Met het gezellige, authentieke stadscentrum en de vele mogelijkheden tot winkelen en andere uitstapjes, is deze stad een ware trekpleister voor toeristen uit binnen- en buitenland. In dit blog zetten we de vijf leukste restaurants van Gouda voor je op een rij.

Koeien en Kaas

Koeien en Kaas is ontstaan in 2010 vanuit trots voor de Goudse Kaas en een passie voor vlees. Op het menu staan verschillende vleesgerechten, waaronder burgers en steaks. Daarnaast kun je bij dit restaurant terecht voor een kaasfondue of een van de vele proeverijen. Uiteraard onder het genot van een goed glas wijn.

Belvedere

Restaurant Belvedère is een van de oudste restaurants van Gouda en bestaat al meer dan 150 jaar. De chefs werken met vele lokale producten wat je terug proeft in de gerechten. Tegenwoordig kun je bij veel restaurants kiezen uit een driegangenmenu voor een speciale prijs. Bij Belvedère zitten de gasten niet vast aan een bepaald menu met een vaste prijs. Er kan vrij gekozen worden van de dinerkaart en je krijgt het dessert van het huis als je een voorgerecht en een hoofdgerecht besteld.

Eetcafe Vidocq

Eetcafé Vidocq is het meest bekende en oudste eetcafé van Gouda. De keuken is Frans georiënteerd en staat bekend om bijvoorbeeld de heerlijke entrecote. In de zomermaanden beschikt het eetcafé over een gezellig terras, waarbij je jezelf in buitenlandse sferen waant.

Casa Chow

Casa Chow is een Streetfood Bar in het centrum van Gouda. Het is een van de mooiste restaurants op de markt van Gouda. Het interieur en de styling is zeer uniek en sfeervol. Het restaurant is niet bang om Aziatische, Latijns-Amerikaanse en Streetfoodgerechten uit USA te mixen. De sfeer in het restaurant en de heerlijke hapjes zijn de ideale combinatie voor een gezellige avond uit.