Het lijkt wel of steeds meer mensen het erover hebben: cryptocurrency. Deze uitvinding heeft gezorgd voor een grote verandering in de digitale wereld en is de laatste jaren ongekend populair geworden. Maar wat is cryptocurrency eigenlijk? Het lijkt van buitenaf misschien een ingewikkelde ‘wereld’, maar dat valt gelukkig ontzettend mee. Cryptocurrency is de afkorting van cryptographic currency, wat letterlijk vertaald: ‘versleuteld geld’ betekent. Het is dus eigenlijk niets meer dan digitaal geld.

Net als de euro en de dollar heb je ook digitale munten. De bekendste daarvan is Bitcoin. In dit artikel zullen de specialisten van het cryptocurrencyhandelsplatform SATOS je alles uitleggen over wat je allemaal moet weten over deze cryptocurrency wereld.

Hoe koop je cryptocurrencies bij SATOS?

Voor een beginner is het instappen heel gemakkelijk gemaakt op Nederlandse websites. Bij SATOS kun je al binnen enkele minuten starten met het kopen, zonder een account aan te maken. Alles wat je nodig hebt om cryptocurrency te kunnen kopen is een wallet. In een wallet kun je jouw digitale bankrekening zien, waardoor jij zelf alles onder controle hebt.

Bij SATOS kun je terecht voor verschillende cryptocurrency. Hoewel Bitcoin de bekendste digitale munt is zijn er ook andere cryptocurrencies. Ether, XRP en Litecoin zijn de alternatieve cryptomunten. Deze zijn elk gericht op een specifiek gebied. Op de website van SATOS vind je de verschillen en voordelen van elke crypto.

Hoe kun je betalen met cryptocurrency?

In steeds meer winkels wereldwijd worden cryptomunten geaccepteerd als geldig betaalmiddel. Natuurlijk heeft dit, net als iedere nieuwe innovatie, even moeten duren voordat het geaccepteerd werd. Maar inmiddels lijkt het erop dat cryptocurrency langzaam aan het ‘oude’ geld aan het vervangen is. In Nederland is het bijvoorbeeld al mogelijk door online eten te bestellen en te betalen met Bitcoin.

Wat zijn de voordelen van cryptocurrency?

Wanneer we bijvoorbeeld naar de bekendste cryptocurrency kijken, de Bitcoin, dan zijn er een hoop voordelen waarom je hiervoor kunt gaan. Het grote voordeel van munten als Bitcoin is namelijk dat ze volledig decentraal staan. Dit wil zeggen dat er geen centrale instanties, zoals banken of de overheid, zijn die de munten uitgeven of beheren. Wanneer je bijvoorbeeld geld wilt overmaken dan moet dit langs een bank. Met Bitcoin is dit niet nodig en maak je rechtstreeks coins over naar iemand anders. Dit zorgt ervoor dat een transactie sneller én goedkoper gaat. Daarbovenop zijn digitale munten ook nog een fraudevrij, omdat de transactie niet via een derde partij gaat.

Wat is het platform Ripple?

Buiten de cryptocurrencies kun je bij SATOS ook investeren in nieuwe betalingsplatformen. Wanneer je een internationale overboeking naar een andere bank wilt doen, kan het zomaar eens een paar dagen duren voordat het verwerkt is. Het platform Ripple heeft als doel om de huidige systemen die gebruikt worden door banken te vervangen. Hierdoor zou een transactie met Ripple in enkele seconden geregeld moeten zijn. Naast de snelheid is ook de zekerheid van de levering een groot voordeel, en de lage kosten. De totale kosten van de transactie kunnen namelijk met Ripple geminimaliseerd worden.

Wil jij investeren of handelen in Ripple? Neem dan eens een kijkje op de pagina van de Ripple koers. Hier vind je de huidige prijs van XRP (de valuta achter Ripple) en kun je de waarde bepalen. Het voordeel aan cryptocurrencies is dat je op ieder moment van de dag kunt instappen. De markt is namelijk altijd open en de koers is altijd in beweging.

Hulp of advies nodig?

Het doel van SATOS is om cryptocurrencies zo toegankelijk mogelijk te maken. Daarom staan onze specialisten 7 dagen per week voor je klaar met live support om je te helpen waar nodig is. Onze dienstverlening wordt met een 4,2/5 beoordeeld aan de hand van meer dan 1600 klantbeoordelingen op Trustpilot. Hier zijn we trots op!

“De enige site waar ik met volle vertrouwen durf in te kopen! Overboekingen zijn in no-time binnen en je wordt altijd netjes op de site en via de mail op de hoogte gehouden van de status. Ontzettend behulpzame medewerkers. SATOS, jullie zijn top!”

Cookie Consent with Real Cookie Banner