Gouden sieraden passen beter bij warme kleurentypes en zilver juist beter bij koelere kleurentypes. Betekent dit dat je als warmer kleurentype geen zilver mag dragen en andersom? Natuurlijk niet! Sterker nog, je ziet tegenwoordig steeds vaker dat goud, zilver, wit goud en rosé goud met elkaar gecombineerd worden. Hoe pak je dat nou op een stijlvolle manier aan?

Tip 1: Hou het rustig en in balans

Het combineren van verschillende kleuren is dus zeker mogelijk. Sterker nog: het is een eenvoudige manier om een elegant resultaat te bereiken. Daarvoor is het wel belangrijk om het niet té druk te laten worden. Hou het daarom bij maximaal twee verschillende kleuren. Leg de nadruk daarbij wel op één bepaalde kleur en laat de ‘ondergeschikte’ kleur vaker dan één keer voorkomen. Een eenzame kleur lijkt namelijk nog een kleine vergissing te zijn. Door de ondergeschikte kleur vaker terug te laten komen laat je zien dat het een bewuste stijlkeuze is.

Voor het oog levert het combineren van een oneven aantal sieraden het beste resultaat. Het gaat daarbij wel om sieraden van dezelfde soort. Een gouden oorring en zilveren armband geven samen namelijk een minder uitgebalanceerd beeld.

Tip 2: Hou het bij eenzelfde uitstraling

Niet alle sieraden zullen even goed bij elkaar passen. Denk daarbij aan uitstraling, vorm en stijl. Zo vallen bedels als schelpen, munten en parel prima met elkaar te combineren. Voor kettingen is het het beste om in laagjes te werken, oftewel om te layeren. Daarbij draag je kettingen van verschillende lengtes, waarbij één ketting met een grote bedel centraal staat en dus de focus krijgt. De andere kettingen dienen daarbij dan een stuk eenvoudiger van aard te zijn.

Tip 3: Gemakkelijk combineren met armbanden

Armbanden zijn uitermate geschikt om verschillende kleuren te combineren. Zo is een gouden armband samen met een zilveren horloge een geweldige combinatie. Wanneer je meerdere armbanden met een vergelijkbare stijl samen wil dragen, is het voor de balans wel beter om deze armbanden aan dezelfde arm te dragen.

Tip 4: Trouwring doet niet mee met combineren

Wanneer je verschillende kleuren sieraden met elkaar gaat combineren is er één type sieraad dat je niet in het verhaal hoeft mee te nemen: trouwringen of andere vaste sieraden. Het maakt voor het combineren van sieraden dus niet uit welke kleur de trouwring is.

Daarnaast hoef je ook geen rekening te houden met kleine onderdelen van je kleding, zoals ritsen, knopen en gespen. In de meeste gevallen dan, want als zo’n onderdeel juist een eyecatcher is, kun je hem niet negeren.

Tip 5: Casual outfit? Dan ook casual sieraden

Het belangrijkste aandachtspunt bij het combineren van verschillende kleuren sieraden blijft echter toch wel dat het bij je outfit moet passen. Houd je gecombineerde sieraden dus vooral rustig als je outfit dat ook is. Oftewel: casual sieraden bij een casual outfit. Is je kleding al iets bijzonderder, bijvoorbeeld omdat je naar een feestje gaat, dan kun je wat betreft sieraden ook iets opvallender stylen natuurlijk.

Onthoud deze tips de volgende keer dat je verschillende kleuren gaat combineren en je hebt op een eenvoudige manier een stijlvolle nieuwe set aan je collectie sieraden toegevoegd.

Cookie Consent with Real Cookie Banner