Als variant op de traditionele, houten jaloezieën verschenen op een zeker ogenblik ook exemplaren van bamboe op de markt. Bamboe jaloezieën zijn tegenwoordig helemaal niet meer weg te denken uit het aanbod met raamdecoratie. Het zijn vooral de vele interessante voordelen die aan dit type van jaloezieën zijn verbonden welke daarvoor hebben gezorgd. Ben jij ook geïnteresseerd in het kopen van bamboe jaloezieën, maar wil je graag in eerste instantie een concreet beeld hebben van de voordelen die er aan verbonden zijn? Dan kan je op deze pagina precies achterhalen op welke voordelen je bij bamboe jaloezieën kan rekenen.

Wat zijn bamboe jaloezieën precies? 

Bamboe jaloezieën zijn zoals de naam reeds laat vermoeden gemaakt van bamboe. Dit is een houtsoort welke er om bekend staat enkele prima voordelen met zich mee te brengen. In eerste instantie is het dan ook zo dat bamboe ongelofelijk duurzaam is. Dat is echter niet alles. Daarnaast is het namelijk eveneens zo dat bamboe net als gewoon hout over een isolerende werking beschikt. Een extra voordeel heeft betrekking tot de uitstraling waar bamboe over beschikt. Houten jaloezieën worden in de praktijk dan ook veelal geroemd omwille van hun gezellige uitstraling. Bamboe vormt daar geen uitzondering op, integendeel. Door ervoor te kiezen om je ramen te bekleden met behulp van bamboe jaloezieën zal je dan ook steeds kunnen rekenen op een ongelofelijk mooie, warme en tevens ook gezellige uitstraling. 

Verschil in kwaliteit bij bamboe jaloezieën 

Bij het aanschaffen van bamboe jaloezieën is het altijd van belang om met verschillende aspecten rekening te houden. Uiteraard zijn er de afmetingen, maar daar komen we later op deze pagina nog uitgebreid op terug. Een ander belangrijk aandachtspunt heeft echter vooral betrekking tot de kwaliteit waar bamboe jaloezieën over beschikken. Veel mensen staan er niet bij stil, maar bamboe jaloezieën kunnen in de praktijk een ongelofelijk kwaliteitsverschil met zich meebrengen. Het is mede omwille van deze reden dat bamboe jaloezieën tegenwoordig ook verkrijgbaar zijn in zoveel verschillende prijsklassen. Wil je er zeker van zijn dat je optimaal kan genieten van al het moois dat bamboe jaloezieën te bieden hebben? In dat geval is het altijd een must om te kiezen voor exemplaren met een zo optimaal mogelijke kwaliteit.

Wat zijn de verschillen tussen bamboe en houten jaloezieën?

In eerste instantie spreekt het voor zich dat bamboe en houten jaloezieën grote gelijkenissen met elkaar vertonen. In de basis is het materiaal waaruit ze zijn vervaardigd immers nagenoeg hetzelfde. Dit gezegd zijnde is het zo dat er ook drie belangrijke verschillen merkbaar zijn tussen enerzijds de bamboe jaloezieën en anderzijds gewone houten exemplaren, namelijk: 

  1. Bamboe jaloezieën beschikken over een aanzienlijk lichter gewicht; 
  2. Het lichte gewicht zorgt ervoor dat ook bredere lamellen eenvoudig te bedienen zijn; 
  3. Bamboe jaloezieën zijn af te werken met een speciale beits tegen bijvoorbeeld vocht; 
  4. De lamellen van bamboe jaloezieën zijn doorgaans een stuk dunner; 

De bovenstaande verschillen zorgen ervoor dat steeds meer mensen in de praktijk de voorkeur geven aan het gebruik van bamboe jaloezieën. Dit geldt niet in het minst voor mensen die bijvoorbeeld houden van hout, maar hun raamdecoratie toch net wat strakker willen hebben. Ben jij ook al overtuigd van de interessante voordelen welk het gebruik van bamboe jaloezieën met zich meebrengt? Dan kunnen we nu even kijken naar de verschillende manieren waarop je deze kan kopen. 

Welke bamboe jaloezieën zijn voor jou het meest interessant?

Zoals reeds aangegeven is het zo dat je bamboe jaloezieën op verschillende manieren kan kopen. We maken op dit vlak dan ook een onderscheid tussen:

  1. Standaard bamboe jaloezieën; 
  2. Bamboe jaloezieën die op maat worden gemaakt; 

In eerste instantie zijn er de standaard bamboe jaloezieën. Deze jaloezieën zijn het voordeligst geprijsd. Dat heeft alles te maken met het feit dat er geen gebruik moet worden gemaakt van speciale afmetingen. Ze kunnen dus met andere woorden de jaloezieën in massa produceren om vervolgens te verkopen aan alle potentieel geïnteresseerde klanten. Dit gezegd zijnde is het zo dat je bij bamboe jaloezieën ten allen tijde waakzaam moet zijn voor de kwaliteit die wordt geleverd. Deze blijkt namelijk in de praktijk lang niet altijd optimaal te zijn. Door grondig de kwaliteit te vergelijken kan je gelukkig wel altijd die standaard bamboe jaloezieën bestellen die over de hele lijn aan de vooropgestelde verwachtingen zullen weten te voldoen. 

Waarom kiezen voor bamboe jaloezieën op maat?

Een tweede mogelijkheid waarover je beschikt is het aanschaffen van bamboe jaloezieën op maat. In dit geval moet je wel rekening houden met een iets hoger prijskaartje. Dat heeft uiteraard alles te maken met het feit dat de jaloezieën moeten worden gemaakt op basis van jouw wensen. Hierdoor kunnen ze niet in massa worden gemaakt met alle gevolgen van dien. Dit gezegd zijnde is het wel zo dat het gebruik van bamboe jaloezieën op maat in de praktijk ook heel wat interessante voordelen met zich meebrengt. Denk hierbij onder meer aan: 

  1. Ze kunnen meteen volledig worden afgestemd op basis van jouw verwachtingen; 
  2. Bamboe jaloezieën op maat garanderen je het best mogelijke eindresultaat; 

Standaard hebben de lamellen van bamboe jaloezieën een breedte van 25 of 50 mm. Door te kiezen voor bamboe jaloezieën op maat hoef je hier geen rekening meer mee te houden. Dat is interessant, want net door hun licht gewicht is het mogelijk dat bamboe jaloezieën in een bredere uitvoering kunnen worden gerealiseerd. Ook voor afwijkende raampartijen is het dan ook zonder probleem mogelijk om gebruik te maken van maatwerk exemplaren. 

Bamboe jaloezieën op maat koop je online bij Doe Het Budget

Hoeveel kosten bamboe jaloezieën? 

De kostprijs waar je bij het kopen van bamboe jaloezieën rekening mee dient te houden is in de praktijk altijd afhankelijk van verschillende factoren. Zo is er in eerste instantie uiteraard het verschil tussen standaard en maatwerk bamboe jaloezieën. Deze laatste zijn in de praktijk een behoorlijk stuk duurder. Dat is echter niet alles. Daarnaast is het ook mogelijk om te kiezen voor bamboe jaloezieën welke zijn uitgevoerd in een bepaalde kleur. Zowel witte als zwarte exemplaren zijn mogelijk eveneens bamboe jaloezieën met bruin- of grijstinten. Hou er tot slot rekening mee dat ook de kwaliteit een zeer aanzienlijke impact kan hebben op het prijskaartje dat je moet betalen voor jouw bamboe jaloezieën!

Cookie Consent with Real Cookie Banner