Thuiswerken is een groot voordeel, maar weet jij ook welke ergonomische bureaustoelen van Officecity.nl geschikt zijn? Het is goed om er zelf een kijkje te nemen, zodat je je laat inspireren door het aanbod. Maar je moet ook weten waarom een ergonomische bureaustoel zo onmisbaar is als je thuis gaat werken. Je brengt namelijk dagelijks veel uren door aan de laptop en dan zit je. Daarbij moet je wel de juiste houding aannemen, doe je dat niet, dan is de kans op nek-, rug- en schouderklachten erg groot. Je wil er natuurlijk ook alles aan doen om dat te voorkomen en daarom heb jij een goede bureaustoel nodig.  

Kies de juiste bureaustoel

Het kiezen van een ergonomisch bureaustoel is niet iets wat je dagelijks doet. Daarom kun je er vast en zeker wel wat hulp bij gebruiken. Omdat jij een groot deel van de dag zittend doorbrengt, heeft dat invloed op je wervelkolom. Dat is dan ook precies de reden dat een bureaustoel ergonomisch moet zijn, de onderrug moet dan voldoende ondersteund worden en een goede houding moet worden bevorderd. Rugproblemen moeten voorkomen worden. 

Verschillende stijlen

Je hebt het voordeel dat er verschillende stijlen bureaustoelen beschikbaar zijn. Daarnaast zijn er diverse merken, kleuren en prijsklassen. Maar het gaat er om dat je naar de kenmerken kijkt. Bij het ontwerp van iedere bureaustoel is al rekening gehouden met ondersteuning, comfort, houding en je gezondheid. Het echte voordeel kun jij pas behalen wanneer je weet hoe je moet zitten in deze ergonomische bureaustoel. 

Goede rugleuning is belangrijk

Als je kiest voor een goede ergonomische bureaustoel dan staat daarbij centraal dat de rugleuning een breedte moet hebben van 30 tot 45 centimeter. Ook moeten de rugleuningen in de hoogte en de hoek verstelbaar zijn als deze los staan ​​van de zitting. Let er ook goed op dat het kussen je wervelkolom moet ondersteunen. Er is hierbij dan met name aandacht voor de lendenstreek. Als je kiest voor een bureaustoel met een zitting en rugleuning dan moeten deze voorzien zijn van een verstelbare rugleuning maar ook een vergrendeling om te voorkomen dat het te ver naar achteren gaat.

Hoe vind jij de juiste bureaustoel?

Je weet nu dat er verschillende soorten en modellen bureaustoelen bestaan. Maar ook moet je nog goed kijken naar de materialen die gebruikt zijn bij het ontwerp. Merk jij dat als je veel zit dat je dan ineens bijna aan je stoel plakt van het zweet? Dan is dit niet het juiste materiaal voor jou. Het gevolg is namelijk ook dat het irritaties aan de huid kan geven en het kan onaangenaam ruiken. Je moet een bureaustoel kiezen met ademende materialen en zorgen dat je lekker koel en comfortabel kunt werken. Kies daarom materiaal wat bij jou past, kies ook een ontwerp wat bij jou aansluit en dan eventueel nog een kleur die bij je werkinterieur past. Op deze manier kun je je werk goed uitvoeren en zonder pijn elke dag je werk doen met plezier. 

Cookie Consent with Real Cookie Banner