Wanneer je er de ruimte voor hebt, is een luxe badkamer erg fijn. Niet alleen heb je dan alle ruimte, maar je hebt ook het gevoel alsof je in een wellness terecht bent gekomen. Een fijne plek om echt even te kunnen ontspannen en de dag op een positieve manier af te sluiten of te beginnen. Maar hoe creëer je een luxe badkamer?

Ga voor rustgevende tinten

Je wilt tot rust kunnen komen in de badkamer, en dus is het zeker aan te raden te kiezen voor tinten die daaraan bijdragen. Ga bijvoorbeeld voor een mooie witte, beige of donkere tint, zoals donkergrijs. Wanneer je de tegels van de vloer doortrekt naar de muren zorgt dit voor een mooi luxe effect en lijkt de ruimte daarnaast ook groter.

Het sanitair in de badkamer

Denk je aan een luxe badkamer, dan denk je waarschijnlijk direct aan een grote inloopdouche en een ruim bad. Ga bijvoorbeeld voor een inloopdouche met een regendouchekop en een groot, vrijstaand bad. Juist het vrijstaande bad zorgt ervoor dat je het gevoel hebt alle ruimte te hebben omdat hij los staat.

Ook de wastafel mag uiteraard enige luxe uitstralen. Dit kun je doen door een mooi meubel, maar ook door een dubbele wasbak. Voor een extra luxe effect kun je ervoor kiezen wasbakken aan te schaffen die je op de meubel plaatst in plaats van erin. Plaats daarboven een grote spiegel met verlichting en eventueel een schap met planten die geschikt zijn voor de badkamer.

Heb je een toilet in de badkamer, zorg er dan voor dat de wc-bril past bij de rest van de meubels en de aankleding. Heb je bijvoorbeeld alles in een donkere kleur, dan past een spierwit toilet hier niet goed bij. Dit geldt ook voor de wasmachine- en droger; deze plaats je het liefst niet in de badkamer omdat dit niet voor een luxe uitstraling zorgt. Is er echter geen andere mogelijkheid, probeer ze dan zo te plaatsen, dat ze niet te aanwezig zijn. Je zou er in dat geval ook voor kunnen kiezen ze af te dekken met een doek op het moment dat je ze niet gebruikt.

De aankleding van de badkamer

Wanneer de vloer en de muren gedaan zijn en alle meubels en het sanitair zijn geplaatst, is het tijd voor de aankleding. Belangrijk hierbij is dat het niet te rommelig oogt. Leg handdoeken dus in een kast en gebruik een plank of kast voor alle douchespullen.

Een houten shutter staat erg mooi in de badkamer, zeker wanneer je een groot raam hebt. Ook een vloerkleed kan veel doen voor je badkamer en zorgt er daarnaast voor dat jij ’s ochtends wanneer je net wakker bent, niet op een koude vloer hoeft te staan om je tanden te poetsen. Gebruik verder niet teveel accessoires, want dit kan ervoor zorgen dat de badkamer te vol raakt.

Cookie Consent with Real Cookie Banner