Tijdens een avondje uit heeft je partner per ongeluk rode wijn over zijn witte blouse laten vallen. Wanneer je thuis komt, zie je dat de oppas koffie over de lichte bank heeft laten vallen. Je dochtertje ligt met een bloedneus op haar witte kussen en de hond heeft kaarsvet omgestoten over het nieuwe vloerkleed. Kan het nog erger, zul je denken? Nee, het kan alleen maar beter. HG is de oplossing voor elke vlek!

Rode wijn vlek verwijderen

Ten eerste moet je voorkomen dat de vlek in het oppervlak kan intrekken. Hoe sneller je een vlek behandelt, hoe beter. Ook mag je nooit wrijven, dit maakt de vlek alleen maar erger. Er zijn een aantal doe-het-zelf middelen om rode wijn vlekken te verwijderen, waaronder jenever of bruisend water over de vlek gieten. Lijken deze methoden niet te werken? Kies dan voor HG vlekweg 1. Dit product verwijdert vlekken uit textiel van rode wijn, maar ook van koffie, ketchup, jam en inkt. 

Bloedvlekken verwijderen

Het gebeurt vaak ongemerkt, bloedvlekken op kleding, beddengoed of ander textiel. Het lijkt vaak onbegonnen werk, maar ook bloedvlekken kunnen worden verwijderd. Ook hier geldt, probeer zo snel mogelijk te handelen, nadat de vlek is ontdekt. Ten eerste kun je melk over de vlek gieten. Goed in laten trekken en vervolgens deppen met een droge doek. Een andere tip is de vlek nat maken met water en vervolgens insmeren met shampoo. De vlek kan vervolgens worden uitgewassen in de wasmachine. Lukt dit niet? Dan is er altijd nog HG vlekweg 4, speciaal voor vlekken van bloed, melk, eiwit, mayonaise, slagroom en wondvocht.

Kaarsvet verwijderen

Om te beginnen is voorkomen beter dan genezen. Daarom hebben wij een handige tip om druipende kaarsen te voorkomen. Voordat je een nieuwe kaars aansteekt, vul je een bakje met water en zout. Zorg dat het zout oplost in het water en zet vervolgens de kaarsen in het bakje. Laat de kaarsen een paar minuten staan en haal ze vervolgens uit het bakje. Droog ze beslist niet af. Het zout op de kaars voorkomt lekken. Op deze manier kun je dus voorkomen dat kaarsvet op kleding of textiel druipt. 

Wanneer het toch verkeerd gaat, zijn er toch een aantal mogelijkheden om kaarsvet uit kleding en textiel te halen. Om te beginnen kun je een kledingstuk in de vriezer leggen tot het kaarsvet bevroren is. Dan kun je het eenvoudig verwijderen. Ook kun je het kledingstuk een aantal keer onderdompelen in kokend water.