De laatste paar jaren wordt er steeds meer aandacht besteedt aan de inrichting van de tuin. Mensen willen graag de style van binnenshuis ook laten overlopen naar de tuin. Dit kost veel tijd en werk om alles zo goed mogelijk bij elkaar te laten werken. Maar de perfecte tuin verschilt per persoon, de ene heeft een kleine tuin in de stad en wilt geen inkijk. Hiervoor heb je de oplossing om een pergola met klimplanten te laten plaatsen. Of je hebt een grote tuin en wilt een hele blokhut met verwarming in jouw tuin om lekker te relaxen op een mooie zomerdag of zelfs in de winter als je voor goede isolering kiest. Bij sites zoals die van buitengoed vind je alle mogelijke producten die je kan gebruiken in jouw tuin, waardoor jij jouw eigen perfecte tuin kan maken!

Het eerste wat gasten zien, de schutting!

Je wilt natuurlijk rustig in je tuin kunnen relaxen zonder dat mensen de hele tijd naar binnen kunnen kijken. Hiervoor kiezen veel mensen voor een schutting. Maar men is vaak snel bang dat zo’n grote “muur” om jouw tuin heen er niet mooi uitziet of veel onderhoud nodig heeft. Maar dat is totaal niet zo! Een van de meest gebruikte schutting is de hout beton schutting, dit is een schutting gemaakt van een betonnen basis met een houten schutting zodat de hout niet rot en er dus weinig onderhoud nodig is en de schutting erg duurzaam is. Ook zorgt de hout voor een leuke tuin sfeer en kan je het altijd nog verven en zelf decoreren hoe jij het precies wilt. Ook zorgt de vaste betonnen onderkant ervoor dat de houten schutting hoog genoeg kan zijn zodat je altijd voldoende privacy hebt van glurende ogen.

Wat is allemaal mogelijk in een tuin?

Nu je de privacy hebt die je wilt kan je jouw tuin precies maken zoals jij wilt! Maar waar begin je? En wat kan je allemaal in je tuin zetten? Hierbij zijn wat tips voor wat mogelijk is in jouw tuin om hem zo leuk mogelijk in te richten. Kijk eerst goed hoe groot en afgelegen jouw tuin is. Bij een kleine tuin is een schutting misschien wat minder leuk en kan je beter voor wat klimplanten gaan die wat privacy geven. Maar bij een grotere tuin is een schutting heel handig om hele grote gebieden privacy te bieden. Ook natuurlijk is het handig om je tuin zo zorgvuldig te meten zodat jij een idee krijgt van de plattegrond en wat er dus allemaal in kan. Houdt goed rekening met waar de zon staat. Je wilt waarschijnlijk een zitplaats in de zon en schaduw hebben, ook is een zitplaats met een onderdak erg slim voor als het op een warme dag regent. De tuin vloer is ook heel belangrijk, Dit gebruik je immers om jezelf te navigeren in de tuin en heeft heel veel invloed op de stijl van jouw tuin. Daarna komen de echte objecten. Je kan van alles in je tuin zetten. een lijstje met een paar belangrijke dingen is als volgt:

  • Een tafel met stoelen voor als je lekker even buiten een limonade wilt drinken met misschien wat lekkers.
  • Een hottub of kinderbad om lekker af te koelen op een warme zomerdag
  • Een tuinhuisje/blokhut voor als het weer wat tegenvalt maar je toch zin hebt om niet de hele tijd binnen in je huis te zitten. Verwarming is mogelijk hierbij om het zo comfortabel mogelijk te maken.
  • Ben je een dierenliefhebber? Neem hoge bomen voor vogels of speciale insectenhotels zodat jij kan genieten van alle soorten dieren. Ook kan je natuurlijk een mooie vijver laten aanleggen met vissen om je tuin zoveel meer levendig te maken. Een fontein past hier ook sterk bij/

Ook de voortuin is heel belangrijk!

Je voortuin is de visitekaartje van jouw huis. Daarom is het handig om hier ook veel aandacht aan te besteden. De meeste dingen die in je achtertuin zijn kunnen ook in je voortuin. Denk hierbij wel aan het feit dat je minder privacy in je voortuin hebt dus een kinderbadje is misschien wat minder handig dan in je achtertuin. Denk goed aan je oppervlakte en hoeveel onderhoud je wilt hebben. Meeste mensen laten hun voortuin vaak wat rustiger met wat bomen en soms een paar stoelen. Maar als jij het anders wilt is natuurlijk de keuze aan jou, het is immers jouw huis!