Bij het inrichten van een nieuwe badkamer moet je veel knopen doorhakken. Je moet nadenken over de indeling van de badkamer, de kleuren van de badkamer en de stijl. Wil je bijvoorbeeld een luxe badkamer? Of gaat je voorkeur uit naar een Scandinavische badkamer? Dit zijn twee uitersten waarvoor twee andere ‘soorten’ tegels benodigd zijn.

Het uitkiezen van nieuwe tegels is eveneens geen makkelijke klus. Je moet met veel zaken rekening houden, je hebt met je eigen smaak te maken en je hebt ook nog met de levering te maken. Het is een algemeen gegeven dat veel tegels op dit moment een lange levertijd hebben.

Maar, hoe kies je nou de juiste tegels uit? Waar moet je precies op letten? En op welke manier hak je uiteindelijk de knoop door?

Bepaal naar welke stijl je voorkeur uitgaat

Ten eerste moet je bepalen naar welke stijl je voorkeur uitgaat. Mocht je voor een moderne badkamer willen gaan, passen hier bepaalde tegels wél en niet bij. De eerste stap is daarom op de knoop met betrekking tot de stijl door te hakken.

Overigens moet je ook bij accessoires goed naar de stijl kijken. Een badkamerspiegel met een gouden rand past bijvoorbeeld niet in elke badkamer. Je zou daarom eerst echt goed na moeten denken over de stijl.

Waar moeten de tegels komen?

Vervolgens moet je nadenken over de exacte plaatsing van de tegels. Wil je alleen tegels aan de wanden hebben? Of wil je ook tegels op de vloer hebben?

Mocht je zowel vloer- als wandtegels willen, moet je goed nadenken over de soorten tegels. Wil je dat op de vloer en wand dezelfde tegels komen? Of creëer je hier liever een fraai contrast mee? De keuze is volledig aan jou.

Afmetingen, vorm en kleur

De afmetingen, vorm en kleur van tegels zijn uiteraard bepalend. Als je weet waar je de tegels precies wilt hebben, kun je over deze drie elementen nadenken:

  • Afmetingen: voor op de grond is het een trend om te kiezen voor vrij grote tegels. Aan de wanden kun je variëren met kleine en grote tegels. Dit hangt ook volledig van je eigen wensen af.
  • Vorm: wil je het liefste tegels in een vierkante vorm? Of spreekt een rechthoekige vorm je meer aan? Aan jou de keuze.
  • Kleur: de kleur van de tegels doet heel veel met een badkamer. Kies je bijvoorbeeld voor donkere tegels in je badkamer? Dan gaat de kamer al snel relatief klein ogen. Door voor lichtere tegels te kiezen, laat je de badkamer juist groter ogen.

Vergelijken, nadenken, vergelijken en nog eens nadenken. Dat zijn de gebruikelijke stappen bij het uitkiezen van nieuwe tegels.

Cookie Consent with Real Cookie Banner