Is jouw interieur inmiddels toe aan een kleine verandering? Dat komt mooi uit. We zetten namelijk alle woontrends van 2020 op een rij. Zo kun je nieuwe inspiratie op doen voor de styling van jouw huis, want wie wil er nu niet meegaan met de tijd? Dit geldt niet alleen voor kleding, schoenen en accessoires, maar ook voor jouw huis en zelfs voor de tuin.

Duurzaamheid voorop

Duurzaamheid gaat een steeds grotere rol spelen in het leven. We zijn ons bewust van de hoeveelheid afval en schadelijke uitstoot die we produceren, dus het is van belang om hier ook rekening mee te houden tijdens het uitzoeken van een nieuw interieur. We willen minder massaproductie en meer aandacht voor het milieu. Denk goed na over hoe een product gemaakt is, voordat je het koopt. Laat de grote woonwinkels links liggen en kies voor tweedehandswinkels. Bij een kringloopwinkel kun je tegenwoordig heel veel gave items scoren. Duurzaamheid is ook een van de toonaangevende tuintrends van 2020.

Warmte in huis door kleurgebruik en materialen

De laatste jaren zien we steeds vaker natuurlijke materialen terugkomen in huis. Denk hierbij aan hout, marmer en jute. Dit is een gevolg van de opkomende duurzame trends. In 2020 zullen deze natuurlijke materialen niet verdwijnen, maar zelfs meer op de voorgrond treden. Een interieur met warme, natuurlijke kleuren en materialen is een belangrijke woontrend in 2020.

Meer, meer en nog eens meer!

Waar een huis in het verleden rust moest uitstralen, draait het nu om meer, meer, meer. Veel verschillende kleuren, verschillende patronen en veel accessoires in huis. Deze woontrend is een ware tegenhanger van de duurzame trend. Mensen willen laten zien hoeveel spullen ze hebben en dit gaat niet in een minimalistisch huis. Maximalisme is dus de nieuwe trend van 2020.

Een klein appartement in de stad

Steeds meer mensen gaan op zoek naar een woning in de stad in verband met werk, sport of het sociale leven. Het aantal woonplekken is beperkt, maar om toch te kunnen voldoen aan de vraag, worden er steeds meer kleine huizen en appartementen gebouwd. Hierdoor wordt ‘klein wonen’ logischerwijs een trend. Daarbij is een functionele inrichting van essentieel belang. Je moet de kleine ruimte namelijk zo optimaal mogelijk benutten.