Eén van de eerste vragen die je, je zal stellen bij een keuken kopen heeft te maken met de precieze opstelling waar gebruik van zal worden gemaakt. Voor een keuken kopen geldt dat je niet alleen even grondig rekening moet houden met je persoonlijke wensen. Daarnaast moet er uiteraard ook worden gekeken naar de ruimte waarin de keuken zal worden geïntegreerd. Hoe groot is deze ruimte bijvoorbeeld en hoe is ze precies opgebouwd? Dit kan belangrijk zijn voor de keuze tussen bijvoorbeeld een klassieke keukenopstelling en een kookeiland. In ieder geval, ben jij benieuwd naar de gemiddelde kosten die gepaard gaan met een keuken kopen? Hou dan absoluut rekening met de informatie die is terug te vinden hier op deze pagina! 

De prijs van een eenvoudige keuken 

Zoals in de inleiding reeds aangegeven is het zo dat er bij een keuken kopen altijd stil moet worden gestaan bij de oppervlakte die voor handen is. Neem nu bijvoorbeeld een eenvoudige keuken. Een dergelijke keuken kopen is bijvoorbeeld een goed idee voor ruimtes waarin er slechts een beperkte oppervlakte beschikbaar is. Het kan hierbij gaan om:

  1. Studentenkamers; 
  2. Een kleine studio of een bescheiden appartement; 

Wanneer er wordt gekozen voor de integratie van een kleine keuken betekent dit concreet dat er sprake is van één keukenmeubel. Dit meubel bestaat dan uit drie onderdelen met in het midden een gootsteen. Het spreekt voor zich dat een dergelijke keuken kopen steeds mogelijk is met een bescheiden budget. Voor een dergelijke opstelling betaal je dan ook ongeveer zo’n 1.250 euro. Ook de montage heeft weinig voeten in de aarde waardoor je ook hier slechts een beperkte hoeveelheid aan kosten voor moet voorzien. Het kostenplaatje hierbij ligt dan ook tussen de 250 en 300 euro. 

De prijs voor een gemiddelde keuken kopen 

Het is natuurlijk best mogelijk dat een standaard, eenvoudige keuken in jouw woning niet tot haar recht komt. Mogelijks heb je ook gewoon meer ruimte nodig, bijvoorbeeld omdat jullie met meerdere personen in hetzelfde huis wonen. In ieder geval, voor een gemiddelde keuken geldt dat het onderste keukenmeubel niet meer bestaat uit drie, maar mogelijks wel uit vijf of meer compartimenten. Daarnaast is er doorgaans ook sprake van een dubbele gootsteen. Ook is het zo dat er vaak bovenkasten zijn voorzien bij een gemiddelde keuken. De gemiddelde kosten hiervan beginnen ergens rond de vijfduizend euro. Voor de plaatsing moet er nog eens tussen de 500 en 600 euro worden gerekend. 

Heb je nood aan een echt grote keuken?

Ben jij iemand die toch eerder de voorkeur geeft aan het kopen van een grote, luxueuze keuken? In dat geval zullen de kosten gelijk een behoorlijk stuk hoger komen te liggen. Exclusief de apparatuur waar je gebruik van wenst te maken in je keuken is het namelijk zo dat je toch al snel richting de 25.000 euro kan kijken. Bovendien zijn er ook nog de montagekosten. Behalve voor handige doe-het-zelvers moet er dan ook nog eens gemiddeld tussen de 750 & 900 euro aan extra kosten worden betaald voor de montage van de keuken. Dat tikt toch al snel behoorlijk aan…

Benieuwd met welke kosten je rekening moet houden met het uitzoeken van een nieuwe keuken? Kijk op de website van Superkeukens voor meer informatie.