Een pergola is een constructie van palen en dwarsbalken. Je kunt ze als losstaande constructie in je tuin plaatsen, maar ook tegen bijvoorbeeld je schuur, schutting of huis plaatsen. Doordat een pergola overal te plaatsen is, geef je gemakkelijk meer diepte en dimensie aan je tuin. De constructie kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat je verschillende delen buiten kunt verbinden, een loungehoek kunt creëren of een aanbouw aan je woning kunt maken. Met de op maat gemaakte pakketten van ZONZ sunsails is er voor iedere schaduw wens een oplossing. 

De voordelen van een maatwerk aluminium pergola’s

Om te beginnen kun je een maatwerk pergola eenvoudig zelf plaatsen en monteren. De pergola wordt door ZONZ geleverd inclusief bevestigingsmateriaal. De palen en balken in het bouwpakket hoeven enkel aan elkaar vastgemaakt te worden met de bijgeleverde koppelstukken.

Daarnaast kun je door middel van een pergola zelf bepalen of je in de zon of in de schaduw wilt zitten. Je kunt het pergola doek gemakkelijk in- en uitvouwen, waardoor je zelf kunt bepalen hoeveel licht erdoor komt. Een pergola doek biedt hierdoor beschutting en bescherming tegen de zon, zonder in te leveren op natuurlijk daglicht. Je kunt het doek aan de pergola bevestigen . 

De maatwerk pergola’s van ZONZ sunsails zijn gemaakt van aluminium. Dit materiaal geeft jouw tuin een strakke, robuuste en moderne uitstraling. Wanneer je jouw pergola combineert met klimplanten, krijg je ook nog eens een landelijke uitstraling. Een pergola verleent zich namelijk heel goed als klimrek voor mooie planten, zoals Blauweregen, de Clematis of een druif. Hiermee voeg je op een natuurlijke manier extra sfeer toe aan je tuin. Een bijkomend voordeel is dat deze planten ook nog eens zorgen voor extra schaduw tijdens de warme zomerdagen. 

Het laatste voordeel van pergola’s is dat je deze overal kunt plaatsen. In principe zijn er geen muren nodig, tenzij je voor een aanbouwframe kiest. Een losstaand frame kun je overal in de tuin neerzetten. Zo creëer je een loungehoek, koppel je huis en tuin aan elkaar of verbind je verschillende delen in de tuin met elkaar. In tegenstelling tot een veranda of overkapping bouw je dus op een makkelijke manier zelf jouw pergola.

Houten of aluminium pergola

Je kunt kiezen voor een pergola van hout of van aluminium. Beide materialen hebben voor- en nadelen. Zo vergt een houten constructie erg veel onderhoud. Deze moet je regelmatig schuren en opnieuw lakken. Een aluminium constructie vergt bijna geen onderhoud, maar kost daardoor wel wat meer. Tevens moet de uitstraling van een aluminum pergola bij de tuin passen.

Aluminium maatwerk pergola’s bestellen bij ZONZ

ZONZ sunsails is al meer dan 12 jaar dé specialist in maatwerk zonwering. Naast maatwerk pergola’s verkoopt ZONZ ook (maatwerk) pergola doeken. De medewerkers van ZONZ stellen een pergola in samenspraak met de klant samen, waardoor ze rekening kunnen houden met jouw wensen. De maatwerk pergola zal op deze manier perfect passen in jouw tuin of terras. Ze denken graag met je mee over hoe je de pergola het beste kunt monteren en bevestigen, zodat je nog lang kunt genieten van de pergola in de tuin. Ben je benieuwd naar alle opties? Kijk dan eens op de socials van ZONZ.