Kijk je ook al uit naar het voorjaar en de zomer? Het is voor veel mensen hét moment om naar buiten te trekken! Geniet van de vlinders, bijen en andere insecten in de tuin, het mooie weer en de lange dagen. Ook lenen het voorjaar en de zomer zich goed voor het organiseren van een tuinfeest in je eigen tuin. Wat heb je nodig om zo’n tuinfeest tot een succes te maken? In dit artikel zetten we de belangrijkste tips voor je op een rijtje! Heb je al gedacht aan de vuurkorven, die je op verschillende plekken in de tuin kunt zetten? Vuurkorven zorgen niet alleen voor een hele gezellige sfeer. Ze houden je gasten ook nog eens warm!  

Heb jij de muziekinstallatie en drankjes al in huis gehaald? Vergeet voor de organisatie van een tuinfeest niet de buren in te lichten over je plannen. Of nog beter: nodig de buren zelf ook uit!

Terrasverwarmer als alternatief voor een vuurkorf

In plaats van een vuurkorf zou je ook voor een terrasverwarmer op elektriciteit of gas kunnen kiezen. Ideaal, wanneer je de gasten niet helemaal vertrouwt in combinatie met het vuur. Daarbij heeft een vuurkorf het nadeel dat kleding vaak behoorlijk gaat stinken en dat je het hout voortdurend aan moet vullen. Met een terrasverwarmer op gas of elektriciteit voorkom je dit.

Tip: het voordeel van het kopen van een terrasverwarmer is dat je deze later in het jaar ook voor andere momenten kunt gebruiken. Geniet samen met je partner of het hele gezin van een zonnetje in het najaar. De terrasverwarmer voorkomt dat je het koud krijgt.

Huur tenten en statafels voor je tuinfeest

Niet alleen het gebruik van een terrasverwarmer of vuurkorf zorgt dat mensen het warm hebben tijdens je feestje. Ook is het verstandig om een partytent te huren. Het kopen hiervan is onverstandig, daar je de partytent de rest van het jaar niet meer zal gebruiken. Het huren van een partytent kun je combineren met het huren van verschillende statafels. De statafels voorkomen dat gasten direct gaan zitten en zorgen voor meer beweging tijdens je feestje. Ook zijn de statafels zeer geschikt om de ruimte in de tuin aan te kleden. Voorzie de tafels van een schaaltje met nootjes, een mooie kaars, enzovoorts.

Hang een lichtsnoer op in de tuin

Langzaamaan begint de tuin steeds gezelliger te worden met de statafels en vuurkorf. Nu is het zaak om de aankleding verder te verzorgen. Dit doe je bijvoorbeeld door een lichtsnoer op te hangen. Het lichtsnoer kun je aan de schutting bevestigen, maar ook aan de partytenten in de tuin. Een lichtsnoer geeft vaak een heel warm licht! Je kunt het lichtsnoer na het feestje laten hangen. Het geeft de tuin een hele gezellige uitstraling. Niet alleen in de zomer, maar zeker ook in het najaar en de winter als de dagen korter beginnen te worden.

Tip: combineer het lichtsnoer met een mooi kleed voor buiten. Leg het kleed op het terras of de veranda! Net als het lichtsnoer, komt ook het buitenkleed op een later moment nog van pas.

Cookie Consent with Real Cookie Banner