Of je tafel valt uit elkaar of je vind je eetkamer niet meer passen bij de stijl van je huis, er zijn reden genoeg om je eetkamer te renoveren! Maar een eetkamer maken, dat is niet zo makkelijk. Er komen veel dingen bij kijken die je allemaal met elkaar moet laten matchen zodat jouw eetkamer zo mooi mogelijk is. Ook is de functionaliteit heel belangrijk. Dan heb je een hele mooie tafel met een prachtige matchende lamp maar dan zijn er opeens niet genoeg zitplekken aan de eettafel! Het doel van een eetkamer is om te relaxen of misschien even kort te werken, maar het belangrijkste is natuurlijk het eten. Van ontbijt tot lunch en avondeten en misschien een late night snack, je eetkamer moet een goede eettafel hebben zodat je comfortabel kan zitten met elkaar en gezellig een maaltijd eten.

Het belangrijkste onderdeel van de eetkamer, de eettafel!

Wil je de perfecte eettafel kopen voor jouw eetkamer? Dan moet je op een paar verschillende aspecten letten. De eerste en belangrijkste regel is: De eettafel moet passen in de eetkamer! Dit geldt niet alleen voor de tafel, je moet ook plek genoeg hebben om de stoelen te schuiven en er makkelijk langs te lopen. De grootte is natuurlijk ook belangrijk aangezien je genoeg plekken moet hebben voor alle nodige stoelen en met genoeg elleboogruimte. Ook de vorm van de tafel heeft een effect op de ruimte nodig. bij een ronde tafel kan je makkelijker aanschuiven en elkaar ook beter aankijken. Maar dan heb je meestal een enkele tafelpoot waardoor bij een kleinere tafel de beenruimte gelimiteerd is. Dit probleem heb je bij een grotere tafel of een tafel met meerdere poten niet.

Wat moet er nog meer ├ęcht in jouw eetkamer

Een eetkamer is niet compleet zonder twee andere hele belangrijke meubels. Ten eerste heb je natuurlijk de stoelen die moeten aanschuiven aan de tafel. Je kan kiezen tussen wat kleinere of dikkere stoelen als de grootte van je tafel weet en je moet natuurlijk ook het goede ontwerp kiezen. Daarnaast is er een heel belangrijk ding dat jouw eetkamer echt maakt of niet, namelijk de lamp. De lamp staat vaak centraal boven de eettafel en steelt heel snel de show. Als de lamp er niet mooi bij staat dan is het heel moeilijk om de kamer nog leuk te vinden. Ook moet de lamp natuurlijk genoeg licht geven en op de goede hoogte kunnen. Wat dan belangrijk is om ervoor te zorgen dat de stijlen van jouw verschillende objecten in jouw eetkamer bij elkaar passen. Je wilt niet vloekende kleuren bij elkaar waardoor het misschien comfortabel is om aan te zitten, maar niet om naar te kijken.

Cookie Consent with Real Cookie Banner