Vind jij dat je woonkamer een beetje saai is? Wil je wat opwinding in je huis zodat je jouw gasten kan verbazen als ze binnen komen lopen? Dan is het tijd voor een make-over! Van nieuwe moderne stoelen zoals een fauteuil tot een abstracte lamp, er zijn veel opties om jouw huis op te vrolijken en met trots jouw huis te laten zien aan je gasten.

Wat voor soort stoelen zijn er?

Een van de belangrijkste dingen die niet mogen ontbreken in jouw huis zijn de stoelen. Maar wat voor soort stoelen heb je allemaal nodig? Je wilt natuurlijk geen bureaustoel als je lekker wilt luieren voor de televisie, of op een zitzak als je moet werken van thuis. Daarom zijn hier wat tips voor wat voor stoelen je nodig kan hebben in je huis.

  • Een luie stoel ook wel een “fauteuil” genoemd zorgt ervoor dat je erg comfortabel voor lange periodes kan zitten om lekker wat televisie te kijken of te gamen. Uit persoonlijke ervaring ook erg handig voor een dutje in de middag! Het leuke aan de fauteuils is dat je allerlei moderne snufjes erop kan zetten om jouw huis moderner te maken. Van een massagestoel tot een volledig verstelbare stoel. Je vindt vast wel iets wat jouw huis complimenteert en jou ook veel comfort geeft.
  • Bureaustoelen zijn ook erg gewild. Zeker als van huis werkt of af en toe wat zaken moet regelen. De ergonomische bouw van meeste bureaustoelen voorkomt veel rugklachten en tegenwoordig veranderd de stijl van saai grijs naar steeds meer kleurrijke en coole ontwerpen zodat zelfs de bureaustoel jouw huis kan verbeteren.
  • Stoelen voor aan de eettafel zijn ook erg belangrijk. Hier kan je niet je fauteuils gebruiken aangezien je een strakke houding wilt hebben tijdens het eten. Ook een bureaustoel staat niet zo leuk in de woonkamer. Daarom heb je nu heel veel keuze van eet stoelen, van de dikte tot de hoogte. Van de kleur tot het aantal poten. Je hebt heel veel keuzes om de perfecte eet stoelen te vinden die bij jouw eettafel en huis past.

Welke eettafels passen bij mij?

Welke eettafel jij neemt hangt heel erg af van jouw situatie. Je moet natuurlijk genoeg zitplek hebben voor alle mensen in jouw huishouden. Maar de eerste en belangrijkste regel is natuurlijk, past de eettafel wel in jouw kamer! Hier moet je niet alleen aan de grootte van de tafel denken maar ook aan de ruimte die nodig is om de stoelen naar achter te schuiven. En ook wil je dan misschien dat er nog iemand erachter kan lopen. Maar ook de vorm van de eettafel is erg belangrijk. Bij een ronde tafel kan je elkaar beter aankijken en is het makkelijker om aan te schuiven, perfect dus voor als je veel bezoek hebt. Het minpunt van een ronde tafel echter is dat ze vaak met een enkele tafelpoot komen. Bij een kleinere tafel zorgt dit voor een verminderde aantal beenruimte die beschikbaar is. Een hoekige tafel heeft dit probleem vaak niet maar dan is het elkaar aankijken en aanschuiven wat moeilijker. Kortom, de eettafel die bij jou past hangt erg van de grootte van jouw kamer af. De stijl echter is volledig jouw keuze.

Welke andere meubels kunnen mijn huis verbeteren?

Naast de nodige stoelen en eettafel zijn er ook andere meubels die veel effect op de design van jouw huis kunnen hebben. De meest essentiële meubels zijn natuurlijk de bank en kasten in jouw huis. De bank is een erg groot object en is ook vaak het grootste meubel in jouw huis. Dan is het heel belangrijk dat de bank ook goed past bij de rest van je huis. Naast de bank zijn er diverse kasten die verspreid zijn in je huis. Kasten zijn misschien wel de meest diverse meubel die er is. Kasten komen in allerlei vormen en je kan er vast wel een vinden die ook perfect past bij jouw huis waardoor jij blij je gasten kan ontvangen in je geliefde huis.

Cookie Consent with Real Cookie Banner