Overweeg je in de nabije toekomst een verhuizing? Je bent niet de enige. Volgens het CBS verhuizen we gemiddeld 1 keer in de 7 jaar. Door de huidige huizenmarkt is de kans groot dat je je huidige woning voor een mooi bedrag kunt verkopen, dus een verhuizing komt waarschijnlijk op het perfecte moment nu. In dit artikel vertellen we je waar je op moet letten bij het kiezen van een verhuisbedrijf.

Wat wil ik uitbesteden aan dit verhuisbedrijf?

Voor je op zoek gaat naar een verhuisbedrijf, is ons advies om eerst te noteren wat je van het verhuisbedrijf verwacht. Stel jezelf de volgende vragen: wil ik zelf alle verhuisdozen inpakken of laat ik dit aan de verhuizers over? Welke meubelen wil ik laten demonteren? Is er een verhuislift nodig om de meubelen buiten te krijgen? Heb ik bijzondere items, zoals een piano of antiek? Door dit alvast voor jezelf op te schrijven, kun je ook een beeld vormen van het type verhuisbedrijf dat je nodig gaat hebben.

Wil je bijvoorbeeld alleen de grotere meubelstukken laten vervoeren door het verhuisbedrijf, maar verder alles zelf verhuizen? Dan zal je zoektocht naar een geschikt verhuisbedrijf korter zijn dan wanneer je alles wil uitbesteden.

Begin hier dus mee en zoek vervolgens naar verhuisbedrijven die aanbieden wat jij zoekt. Bij deze verhuisbedrijven kun je dan een offerte aanvragen.

 Offertes aangevraagd? Check ook of de verhuisbedrijven de juiste vergunningen hebben

Helaas heeft niet ieder verhuisbedrijf in Nederland de juiste vergunning(en). Denk bijvoorbeeld aan de verplichte Eurovergunning. Wanneer een verhuisbedrijf deze niet heeft, dan is het bedrijf mogelijk ook niet goed verzekerd. Het is dus raadzaam om dit te checken voor je een verhuizing boekt, want je wil niet voor vervelende verrassingen komen te staan tijdens of na je verhuizing.

Lees reviews en vergelijk

Je hebt waarschijnlijk een aantal verhuisbedrijven gevonden waarvan je een offerte hebt aangevraagd en die je nu overweegt voor je verhuizing. Wellicht liggen de prijzen dichtbij elkaar en zoek je nu naar een factor die de doorslag kan geven. Hoe bepaal je nu of het verhuisbedrijf daadwerkelijk geschikt is voor jouw verhuizing?

Ons antwoord: lees reviews. Door het lezen van reviews op meerdere websites, kun je een beeld vormen van de kwaliteit die je mag verwachten. Een handige website om verhuisbedrijven te vinden en hun reviews te lezen is Sirelo.nl. Je vindt hier een overzicht van alle verhuisbedrijven in Nederland inclusief onafhankelijke, eerlijke reviews.

En je zult zien: niet ieder verhuisbedrijf in Nederland wordt door hun klanten even goed beoordeeld. De kans is groot dat er een aantal verhuizers van je lijstje weggestreept kunnen worden nadat je grondig reviews hebt gelezen. Aanrader om te doen dus.

Wanneer je de verhuisbedrijven hebt kunnen vergelijken op prijs en voldoende reviews hebt gelezen, dan is er vaak wel een verhuisbedrijf over dat perfect bij je verhuizing lijkt te passen. Ons advies? Wacht dan niet te lang met boeken!