Goede nachtrust

Een goede nachtrust is belangrijk. Als je s’nachts goed kunt uitrusten functioneer je beter overdag. Als je structureel ervaart dat je niet goed slaapt, dan zul je dat gaan merken aan je focus overdag. En als je dan steken laat vallen op je werk, dan zal je beoordelingsgesprek er niet positiever op worden.
En wat te denken van het deelnemen aan het verkeer. Als je concentratie dan niet optimaal is, dan kunnen er natuurlijk vervelende dingen gebeuren. 

Een goed bed met goede matrassen

De basis voor een goede nachtrust is een goed bed met goede matrassen. Heb je een matras dat bijvoorbeeld heel erg doorzakt dan kun je misschien wel goed slapen, maar dan is de kans op rugpijn erg groot.

Als je toe bent aan een nieuw bed, dan moet je eerst de keuze maken wat betreft het type bed dat je wilt hebben. Je kunt kiezen voor een traditioneel bed met een losse matras.
Een type bed dat momenteel erg populair is, is de boxspring. Dit is een bed dat als het ware geïntegreerde matrassen heeft. De boxspring is vaak ook wat hoger, dit is wel prettig met het in en uit stappen.

Waar op te letten als je een boxspring gaat kopen

Als je op pad gaat om een boxspring te kopen is het verstandig op een aantal zaken goed te letten.
Ten eerste is de afmeting van wezenlijk belang. Kijk goed naar je eigen lengte en de lengte van je eventuele partner. Stem daar de keuze voor de boxspring allereerst op af. Je hoeft natuurlijk niet een veel langere boxspring te kopen dan de langste persoon van jullie twee, maar houd het ook niet te krap aan zou ik zeggen.
Buiten de lengte is de breedte ook variabel. Heb je nu al een bed en vind je deze wellicht wat aan de smalle kant? Houd hier dan rekening mee bij de aanschaf van een nieuw bed.

Wat we ook willen noemen als kritisch keuzepunt is de vering. Persoonlijk zou ik hier niet op besparen. De vering van een bed is erg belangrijk om bijvoorbeeld spierpijn en rugpijn te voorkomen.
Samen met de vering is de kwaliteit van de matrassen belangrijk. Kijk maar eens op reviews van droommatras voor goede ideeën en tips. Een goed matras heeft van zichzelf al vering en als je dus kiest voor een boxspring met een goede kwaliteit topper (dunne boven matras) en hoofdmatras zul je dit zeker merken in het comfort qua ligging.

Buiten de vering van een matras is de ventilatie er van ook belangrijk. Een goede ventilatie zorgt voor een hygiënischer bed. Laat je over dit aspect ook goed voorlichten als je naar de winkel gaat. 

De hoogte van de pootjes

Persoonlijk vind ik het wel fijn als er iets hogere pootjes onder de boxspring zitten. Dit maakt het schoonmaken wat makkelijker. Je kunt er dan fatsoenlijk onderdoor met een stofzuiger en eventueel met de dweil. Zodoende is het stof makkelijk weg te houden onder je slaapplaats. Als zich er veel stof ophoopt kun je namelijk last krijgen van hoesten bijvoorbeeld. En dit kan je nachtrust dan ook weer verstoren. 

Het hoofdbord

Aan de kopse kant van een boxspring aan het hoofdeind zit een hoofdbord. Voor dit hoofdbord kun je kiezen voor het bord dat qua uitstraling het best bij je past.

Accessoires

Heb je bovenstaande keuzes allemaal gemaakt, dan wil je het geheel waarschijnlijk nog afmaken met hoeslakens en dergelijke. Hiervoor kun je eens kijken op beddengoeddirect ervaringen.