Wil je graag in bijvoorbeeld je slaapkamer, woonkamer of thuiskantoor jaloezieën hebben? Verstandige keuze. Met jaloezieën geniet je van de gewenste privacy, terwijl je ook nog de gewenste lichtinval kunt creëren. Al met al komen jaloezieën in nagenoeg elke woonruimte goed van pas.

Uiteraard moet je wel enige tijd besteden aan de zoektocht naar de beste jaloezieën. Tijdens deze zoektocht hou je ongetwijfeld ook het prijskaartje van de jaloezieën in de gaten. Verstandig, maar je moet niet alleen met de initiële aanschafprijs rekening houden.

Initiële aanschafprijs

Dit is de prijs die je voor de jaloezieën moet betalen. Indien je meerdere varianten met elkaar vergelijkt, zie je al snel dat de prijzen behoorlijk uiteenlopen. Mede hierom is het advies om goed voor jezelf op een rijtje te zetten waar je precies naar op zoek bent.

Verder kan het raadzaam zijn om tot een eventuele aanbieding te wachten. Met een aanbieding op jaloezieën kun je oprecht veel geld besparen. Wel zo prettig, aangezien je ook nog met andere kosten te maken krijgt.

Eventuele vervoerskosten

Heb je een behoorlijke raampartij waarvoor je jaloezieën aan wilt schaffen? Dan zijn de jaloezieën automatisch behoorlijk groot. Indien dit het geval is, kun je ze mogelijk niet in je eigen auto vervoeren. In dat geval moet je dus de jaloezieën thuis laten bezorgen; voor deze bezorging moet je in veel gevallen een bedrag betalen.

Eventuele kosten voor een aanpassing

Het advies is om altijd voor jaloezieën op maat te kiezen. Heb je nou jaloezieën gevonden die niet helemaal de perfecte maat hebben? Dan kun je mogelijk die jaloezieën alsnog bestellen en ze op maat laten maken. Dit is interessant, maar het vraagt uiteraard wel om een extra investering.

Kosten voor het ophangen

Ben je enigszins handig? En heb je ook meerdere soorten gereedschappen tot je beschikking? Dan kun je overwegen om de jaloezieën zelf op te hangen. Veel mensen kiezen er echter voor om dit aan een specialist uit te besteden.

Op zich is dit goed voor te stellen. Een specialist doet dit een stuk sneller en doet dit tot in perfectie. De jaloezieën hangen perfect en zijn direct een ware aanwinst voor je woning. Uiteraard moet je voor het ophangen van de jaloezieën wel een bepaald bedrag betalen.

Wat je onderaan de streep voor je nieuwe jaloezieën moet betalen, hangt van tal van factoren af. Zo is de keuze voor het soort jaloezie ook nog van essentieel belang. De prijs van houten jaloezieën en bamboe jaloezieën kan bijvoorbeeld verschillen. Ook spelen de fabrikant/het merk, de afmetingen en de afwerking een cruciale rol.